Afbeelding
Foto: Piet van Bakel

Nieuwe opzet prinsenbekendmaking Ganzegat met jeugdkermis

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Dit jaar heeft Ganzegat een nieuwe opzet van de prinsenbekendmaking en het prinsenbal op 11 november; alles vindt namelijk buiten op straat plaats. Zoals je gewend bent, zijn de bekendmakingen zelf op het bordes van de Couwenberg. Maar ze beginnen dit jaar ’s middags al met het programma, waarbij de jeugdbekendmaking de eer krijgt om de middag af te trappen.

Om 15.30 uur starten ze op het bordes van de Couwenbergh met de bekendmaking van de nieuwe jeugdprins en -prinses. Zij zullen hierbij door de jeugdraad van 11 en de dansgarde worden begeleid. Na de jeugdbekendmaking kun je het jeugdprinsenpaar feliciteren tijdens de prinsenreceptie voor Bij van Dijk. Ook wordt dan, dit jaar voor het eerst, de jeugdkermis geopend. Naast dat hier natuurlijk genoeg te doen is, zijn er ook foodtrucks aanwezig, inclusief een echte suikerspinnenkraam.

Na het middagprogramma starten ze om 19.00 uur met de bekendmaking van de nieuwe hoogheid van Ganzegat, met aansluitend de prinsenreceptie en het prinsenbal Bij van Dijk. Afgelopen week is er al veel gespeculeerd in het dorp bij het bekendmaken van de 22 kandidaten. Mocht je deze gemist hebben dan hebben ze ze hierbij nogmaals genoteerd: Teun van Asten, Els van Beek, Nick van den Boogaard, Daan van Duppen, Stijn van Dinter, Linda Engels - Strijbosch, Thijs Engels, Jantine Van Zoeren - de Jongh, Jelle de Jongh, Ruud van Kilsdonk, Hein van de Laar, Esther Martens, Joreen Smits, Stephan Smits, Eric Tollens, Jurgen Peters, Roland Roijackers, Wim Swinkels, Thijs van Uden, Marscha Verstappen-van Aarle, Sem Verstappen en Stephan Verleisdonk.

Komende weken zal de lijst worden gehalveerd naar de laatste 11 kandidaten. Tot die tijd blijft het nog flink raden, speculeren en prakkiseren. Om je misschien nog een beetje op weg te helpen, of juist niet, maken ze deze week ook nog twee extra hints bekend:

- Hint 5: Hoe kôômde d’r op
- Hint 6: Rode port