Afbeelding
Foto: Liesbeth van Boxtel

Afscheid Prins Lodewijk d’n Twidde, jeugdprins Siem en jeugdprinses Saar

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Nog enkele dagen te gaan tot het spannendste moment van het jaar: de bekendmaking van de nieuwe hoogheden van Ganzegat. Op zaterdag 11-11 gaan ze van start met het carnavalsseizoen, waarbij ze het prinsenbal in een nieuw jasje steken.

De jeugd van Jong Ganzegat heeft om 15.30 uur de eer om hun kersverse prinsenpaar bekend te maken. Beiden staan te popelen en kunnen bijna niet meer wachten om te laten zien wie ze zijn. Op de jeugdkermis, die na de jeugdbekendmaking start, zijn de nieuwe jeugdhoogheden uiteraard ook aanwezig om hen te feliciteren. Ook kun je hier natuurlijk allerlei spellen spelen en uiteraard flink feest vieren en hossen.

Om 19.00 uur starten ze met de bekendmaking van de nieuwe Hoogheid van Ganzegat. De laatste elf kandidaten krijgen het steeds benauwder en het wordt moeilijk om de schijn hoog te houden. De smoesjes en onzinverhalen beginnen op te raken en ontwijkingsgedrag komt hiervoor in de plaats. Nog enkele dagen volhouden en dan gaan de deuren open op het bordes van de Couwenbergh. Tijdens de jeugdbekendmaking worden de laatste kandidaten bekend gemaakt. Zij worden door het prinsenteam vooraf opgehaald om naar boven te komen in de Couwenbergh. Houd hiervoor de media in de gaten op de dag zelf. 

Ze delen nog een laatste keer de elf kandidaten: Teun van Asten, Stijn van Dinter, Thijs Engels, Jantine Van Zoeren - de Jongh, Jelle de Jongh, Ruud van Kilsdonk, Hein van de Laar, Stephan Smits, Marscha Verstappen - van Aarle, Sem Verstappen, Stephan Verleisdonk. Ook nogmaals de al eerder gedeelde hints: Een echte carnavalsvierder, dizze kant van de knaal, ik moet bakker zeggen tegen van Brug, tussen kroegen en kerken, hoe kôômde d’r op, rode port, carnaval is bekend terrein en ge kunt er op bouwen. Mocht je nog twijfelen, dan helpen de twee nieuwe hints je wellicht verder op weg. Hint 9: Kumt wel goewd, komt wel goed en hint 10: HinT tIEn heDde AL geZien. De elfde en laatste hint geeft de grootvorst op zaterdag 11-11 om 19.00 uur op het bordes.