Het slagwerkensemble van O&U tijdens ‘Slag Om Het Anker’ in januari 2023
Het slagwerkensemble van O&U tijdens ‘Slag Om Het Anker’ in januari 2023 Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D

Stip Op Laarbeek Vooruit

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Een bijzonder kerstconcert staat op zaterdag 16 december gepland. Slagwerkensemble A van Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning uit Beek en Donk zal in samenwerking met De Slagwerkgroep van De Vooruitgang uit Stiphout een duo-concert verzorgen in Muziekcentrum Het Anker in Beek en Donk.

Tijdens dit speciale kerstconcert wordt er een stip gezet op Laarbeek Vooruit. Het Slagwerkensemble A werkt namelijk toe naar het Wereld Muziek Concours in 2026. Daarom kunt u nu al genieten van een rijke oriëntatie op diverse wereldmuziek. Met stukken als ‘Aboriginal Dreams’, ‘Bound for Marakesh’, ‘Smoking Surfaces’, en een heuse Irish Dance, krijgt u een breed repertoire aan slagwerkkunsten te horen. Het belooft dan ook een intense en stimulerende reis te worden, inclusief een speciaal kerstcadeau!

De Slagwerkgroep van De Vooruitgang in Stiphout speelt deze avond haar eerste concert onder leiding van de spiksplinternieuwe dirigent Vincent Houdijk. Met een zeer korte voorbereidingsperiode is sinds september een kennismakingsperiode gestart tussen de Slagwerkgroep en Vincent. Daarom is gekozen voor een luchtig programma met bekende werken uit de popwereld, maar ook minder bekend repertoire uit de Amerikaanse slagwerkscene. Het programma kenmerkt zich vooral door mooie melodieën, fijne beats, grooves, en een krachtige, energieke uitvoering!

Kom dus zeker kijken en luisteren naar dit enerverende kerstconcert! Het begint om 20.00 uur, met de zaal open vanaf 19.30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar bij Fietsvakman van den Berg en Wetzel Optiek Optometrie & Horen in Beek en Donk, of online via https://www.ticketkantoor.nl/shop/StipOpLaarbeek.