Gemeenteberichten week 27

NULL

Gemeenteberichten week 27





Bezwaarschriften
Bezwaarschriften dient u in bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 190, 5740 AD in Beek en Donk. Een bezwaarschrift moet u ondertekenen en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.
Als u een bezwaarschrift heeft ingediend, is het daarnaast mogelijk om een schriftelijk verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank ’s-Hertogenbosch, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. U dient hierbij een afschrift van het bezwaarschrift te overleggen. Voor een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Kort nieuws
Uitgebreide artikelen over onderstaande onderwerpen vind u op www.laarbeek.nl.
- Uitreiking Cultuurprijs Laarbeek 2012
- Laarbeekse harmonieën bij ontvangst koninklijk paar in Den Bosch
- Hoogste punt Brede School De Fontein in Lieshout bereikt

Volg ons ook op facebook.com/GemeenteLaarbeek en Twitter: @laarbeeknieuws.

Aangepaste openstelling gemeentehuis tijdens
vakantieperiode
In verband met de vakantieperiode is het gemeentehuis op woensdag 17, 24 en 31 juli aanstaande alleen ’s ochtends geopend. Op deze dagen vervalt de middag- en avondopenstelling. Buiten deze wijziging gelden de reguliere openingstijden.

Tijdelijke verkeersmaatregel
In verband met de Luikse Markt in Beek en Donk is het Heuvelplein afgesloten voor alle verkeer behalve voor voetgangers. Deze maatregel geldt op zondag 4 augustus 2013 van 8.00 – 18.00 uur.

In verband met een Summer party is het Oranjeplein aan de zijde van de Oranjebar in Mariahout afgesloten voor alle verkeer behalve voor voetgangers. Deze maatregel geldt op zondag
4 augustus 2013 van 8.00 – 22.00 uur.

Drank- en Horecawet
De burgemeester heeft besloten vergunning te verlenen op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet tot het verstrekken van alcoholhoudende drank aan VOF Gerrits voor het sportcafé in de sporthal, Muzenlaan 2a in Beek en Donk. 

Belanghebbenden hebben de mogelijkheid tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken na de dag van verzending van de vergunning een bezwaarschrift in te dienen bij de gemeente Laarbeek t.a.v. de burgemeester. Zie hiervoor de rubriek ‘Bezwaarschriften’ elders op de gemeentenieuwspagina’s. (verzonden op 27-06-2013)

Verleende vergunning
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend een vergunning te hebben verleend aan:
- Supportersclub De Lieshoutse Wielrenners voor het organiseren van:
- de Bavaria-veldrit aan ’t Hof in Lieshout op zondag 17 november 2013 van 11.00 – 16.30 uur (verzonden 27-06-2013)
- een jeugdveldrit aan ’t Hof in Lieshout op zondag 1 december 2013 van 11.00 – 16.00 uur (verzonden 27-6-2013).
- Ondernemersvereniging LIMO in Lieshout voor het organiseren van een kerstfair in de Dorpsstraat en De Heuvel vanaf het terrein van de Jumbo tot en met de Heuvel in Lieshout op zondag 15 december 2013 van 13.00 – 19.00 uur. (verzonden 27-06-2013)
- Café De Koekoek, Dorpsstraat 49 in Lieshout voor het plaatsen van een terras met overkapping voor het café in de periode van 31 augustus 2013, 16.00 uur tot 2 september 2013, 10.00 uur. (verzonden 2-7-2013)
- Boerenbond Retail B.V. voor de verkoop van consumentenvuurwerk vanuit het pand Dorpsstraat 80 in Aarle-Rixtel op 28, 30 en 31 december 2013.(verzonden 2-7-2013)

Belanghebbenden hebben de mogelijkheid tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken na de dag van verzending van de vergunning een bezwaarschrift in te dienen bij de gemeente Laarbeek. Zie hiervoor de rubriek ‘Bezwaarschriften’ elders op de gemeentenieuwspagina’s.

Wabo
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht dat zij vergunning hebben verleend aan:
- Majo V.O.F. voor het veranderen van een varkenshouderij aan de Kleinbroekdreef 4 te Aarle-Rixtel. Het betreft de activiteiten bouw en milieu;
- V.O.F. Verbruggen voor het veranderen van een pluimveehouderij aan de Oliemolen 1 te Aarle-Rixtel. Het betreft enkel de activiteit milieu;
- V.O.F. Bouw, van Heugten voor het veranderen van een varkens- en rundveehouderij aan de Sluisweg 4 te Lieshout. Het betreft de activiteiten bouw en milieu;

De beschikkingen op de aanvragen om een omgevingsvergunning beperkte milieutoets met de bijbehorende stukken liggen vanaf maandag 8 juli 2013 gedurende 6 weken ter inzage bij de peiler Burgers en Bedrijven, in het gemeentehuis Laarbeek. Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven. Bovendien kunt u telefonisch informatie inwinnen onder nummer 0492 469 867.
Wanneer u het niet eens bent met dit besluit, kunt u hier bezwaar tegen maken. U kunt binnen zes weken na de dag van verzending van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:
- uw naam en adres;
- de datum waarop de brief is ondertekend (dagtekening);
- een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
- de reden(en) waarom u bezwaar maakt.
Wanneer u een bezwaarschrift indient, kunt u daarnaast schriftelijk een voorlopige voorziening aanvragen. Een voorlopige voorziening is een speciale regeling voor de periode dat het bezwaarschrift nog in behandeling is. Een genomen besluit dat in werking treedt kan dan voorlopig ongedaan worden gemaakt door een spoedprocedure bij de voorzieningenrechter. Het besluit van de voorzieningenrechter is echter niet definitief en eindigt over het algemeen zodra er een beslissing op het bezwaarschrift is genomen.

Een voorlopige voorziening vraagt u bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.
U dient hierbij een afschrift van het bezwaarschrift te overleggen. Voor een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Aanvragen omgevingsvergunning
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de volgende aanvragen om een omgevingsvergunning zijn ontvangen:

Aangevraagde omgevingsvergunningen
Locatie Kern Ingediend d.d. Werkomschrijving
Heindertweg/Schoolstr. Aarle-Rixtel 21-06-2013 kappen 4 bomen
Heuvelplein 23 Beek en Donk 24-06-2013 veranderen garage
Dr. Timmerslaan 29 Beek en Donk 25-06-2013 oprichten garage
Prinsenhof Lieshout 27-06-2013 kappen 10 bomen
Burg. Mostermanslaan Lieshout 27-06-2013 kappen 12 houtopstanden
Bosscheweg 55 Aarle-Rixtel 28-06-2013 vergroten woning

In dit stadium kunnen nog geen bezwaren worden ingediend tegen ingediende aanvragen om omgevingsvergunning. Het betreft slechts een wettelijke bekendmaking. Bezwaren kunnen worden ingediend nadat over de plannen is beslist.

Verleende omgevingsvergunningen
Verleende omgevingsvergunningen reguliere procedure
Locatie Kern Werkomschrijving Activiteit Verzonden
De Schop 5 Lieshout vergroten woning (mantelzorg) bouwen 07-06-2013
Bernadettestraat 60 Mariahout vergroten woning ontheffing BP 27-06-2013

Belanghebbenden hebben de mogelijkheid tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit een bezwaarschrift in te dienen bij de gemeente Laarbeek. Zie hiervoor de rubriek ‘Bezwaarschriften’ elders op de gemeentenieuwspagina’s.

Voor het inzien van verleende vergunningen kunt u een afspraak maken via www.laarbeek.nl of via het centrale telefoonnummer. Bovendien kunt u – bij voorkeur ’s ochtends - telefonisch informatie inwinnen bij het team omgevingsvergunning. U kunt daarvoor ook het centrale telefoonnummer bellen, 0492 469 700.

Rectificatie
Gewijzigde bouwtekeningen verleende omgevingsvergunningen
Locatie Kern Werkomschrijving Activiteit
Kanaaldijk 2 Aarle-Rixtel bouw winkel- en kantoorruimte bouwen
Dit betreft een ondergeschikte wijziging en zal onderdeel uitmaken van het besluit. Hiertegen staat geen bezwaar open.

Heeft u plannen om te (ver)bouwen? Informeer ook bij het team omgevingsvergunning in het gemeentehuis Laarbeek. U kunt hiervoor een afspraak maken met het omgevingsloket via gemeente@laarbeek.nl. U kunt ook telefonisch een afspraak maken via het centrale telefoonnummer. 0492 469 700.

Intrekking omgevingsvergunning
Bij het college van burgemeester en wethouders is een verzoek ingekomen van de heer J. Rooijakkers om het gehele veebestand voor de bestaande veehouderij aan de Bemmerstraat 5 te Beek en Donk in te trekken. Een groot deel van de intrekking komt ten behoeve van een vergunningsaanvraag in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998 voor een agrarische inrichting aan de Paradijs 40 te Elsendorp. 
Aangezien de bestaande inrichting aan de Bemmerstraat 5 te Beek en Donk valt onder de reikwijdte van het Activiteitenbesluit milieubeheer, gelden voor deze intrekking niet de procedureregels van de
Algemene wet bestuursrecht. Het indienen van zienswijzen is dan ook niet mogelijk.

Beschikking omgevingsvergunning
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend, gelet op de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en de Algemene wet bestuursrecht, dat zij positief beschikt hebben op de aanvraag van Erivon B.V. voor het veranderen en uitbreiden van de bestaande inrichting of de werking daarvan gelegen aan De Wolfsputten 7 te Aarle-Rixtel.

De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 8 juli 2013 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis Laarbeek te Beek en Donk.
Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.
De definitieve beschikking is niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpbeschikking.

Binnen de hierboven genoemde termijn kan beroep worden ingesteld.
Dit kan alleen door:
a. degenen die een zienswijze (bezwaar) hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking;
b. adviseurs die een advies hebben uitgebracht over de ontwerpbeschikking;
c. degenen die geen mogelijkheid hadden om een zienswijze (bezwaar) in te dienen tegen de ontwerpbeschikking.
d. degene die bezwaar heeft tegen de wijzigingen van de beschikking ten opzichte van de ontwerpbeschikking.

De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek tot een voorlopige voorziening is gedaan; de beschikking wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist.
Het beroepschrift moet in tweevoud worden gezonden aan de rechtbank ’s-Hertogenbosch, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.
Wanneer u een beroepschrift heeft ingediend, kunt u daarnaast een voorlopige voorziening aanvragen. Een voorlopige voorziening vraagt u bij de voorzieningenrechter van de rechtbank ’s-Hertogenbosch, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.