Afbeelding

Wederom prikkelarme kermis in Beek en Donk

NULL

Wederom prikkelarme kermis in Beek en Donk


Beek en Donk - Door het grote succes van de prikkelarme kermis vorig jaar, is besloten om dit jaar in Beek en Donk wederom een aangepaste kermis te houden, die voor iedereen leuk en toegankelijk is. De prikkelarme kermis vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 en zondag 8 september van 12.00 tot 14.00 uur. 

De prikkelarme kermis houdt in dat er geen harde geluiden of knipperende lichten te horen en zien zijn. Ook draaien de attracties op aangepaste snelheid. Bovendien zijn er vrijwilligers op het terrein aanwezig die bezoekers op verzoek begeleiden. Deze vrijwilligers zijn geïnstrueerd, zodat bezoekers de juiste hulp kunnen verwachten. 

Uniek in Nederland
Een reguliere kermis is helaas niet voor iedereen geschikt. Er zijn allerlei prikkels en obstakels, die hinderlijk kunnen zijn voor bijvoorbeeld mensen met autisme, epilepsie, een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Het initiatief om de kermis met enkele simpele aanpassingen toegankelijk te maken voor een groot publiek is uniek in Nederland. Er zijn wel aangepaste kermissen voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, maar nog niet voor niet voor mensen met autisme of epilepsie, volgens de Nederlandse Vereniging voor Autisme en het Nationaal Epilepsie Fonds. Deze twee organisaties ondersteunen het Laarbeekse initiatief dan ook van harte. Ook het Platform Gehandicapten Laarbeek (PGL) is enthousiast en levert een bijdrage aan de prikkelarme kermis.

Meer informatie
Op de website www.laarbeek.nl is meer informatie te vinden over de prikkelarme kermis. Binnenkort staat op de gemeentewebsite ook een overzicht en een plattegrond van alle attracties en welke aanpassingen er worden gedaan. De aanpassingen gelden alleen van 12.00 tot 14.00 uur. Vanaf 14.00 uur is er weer een reguliere kermis.