Afbeelding

Gratis bridgen in De Tapperij

Sportnieuws

Gratis bridgen in De Tapperij


Beek en Donk - Bridgeclub 'Over the bridge' houdt in de zomermaanden elke maandagavond gratis bridgeavonden bij De Tapperij in Beek en Donk. De laatste avond staat gepland op maandag 26 augustus. Iedereen kan zich, met een partner, gratis inschrijven tussen 19.00 en 19.15 uur.

Mevrouw Henny de Leeuwe is voorzitter van de club. De club telt ongeveer 80 leden. "Bridge is een echte denksport”, zegt ze stellig. Er zijn bij bridge ook wereldkampioenschappen en andere grote toernooien. Bridge vereist teamgeest tussen twee vaste partners, concentratie, geheugen, logisch denken. Henny: “Vroeger was bridge een elitaire sport, maar dat is het al lang niet meer. De spelregels van bridge zijn niet moeilijk en overal hetzelfde. Wij spelen volgens het bekende Accolsysteem."

Ondertussen verzamelen zich een twintigtal spelers in de zaal van De Tapperij. Ze melden zich in tweetallen bij Mieke de Jong en Angela Willemsen, die samen de administratie doen. Er wordt volop gebuurt. Zo vertelt Cor Verschuren dat hij vanavond 'slechts' invaller is, notabene bij zijn eigen vrouw. Haar vaste bridgepartner is verhinderd. Louis Koetsier en Jos de Vries zijn nu, als vaste partners, één jaar bezig met bridge. Als sterke punten van zijn partner noemt Louis,dat Jos goed kan kaarten en dat hij altijd te vertrouwen is. Stephan Janssen en zijn vrouw Joke zijn behalve levenspartners ook bridgepartners. Geeft dat geen aanleiding om thuis nog eens stevig na te kaarten? “Nee hoor”, zegt Joke, “gespeeld is gespeeld en daar kun je toch niets meer aan veranderen”.

Dan gaat de bel. De spelers nemen hun plaatsen in. De wedstrijd is begonnen. De sfeer blijft gemoedelijk, maar alleen het hoognodige wordt nog gezegd. Er wordt nu geconcentreerd gestreden om de hoogste eer. De winnaars van deze avond zullen om 22.45 uur bekend zijn.

"Nieuwe leden zijn meer dan welkom”, zegt Joke. "Voor 30 euro per jaar kun je een hoop gezelligheid op je nek halen. Neem als geïnteresseerde gerust contact met ons op of kom eens kijken op zo’n bridgeavond."

Meer informatie is te vinden op de website van onze club: www.overthebridge.nl