CDA Laarbeek stelt kandidatenlijst vast

Politiek nieuws

CDA Laarbeek stelt kandidatenlijst vast


Aarle-Rixtel - De algemene ledenvergadering van het CDA Laarbeek vond afgelopen dinsdag in Aarle-Rixtel plaats. Deze vergadering stond geheel in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

Op deze drukbezochte ledenvergadering werd eerst het verkiezingsprogramma besproken. Een interne werkgroep heeft dit programma voorbereid en aan het afdelingsbestuur voorgelegd. Diverse leden hebben vooraf voorstellen ingeleverd voor dit programma. Het concept is door het bestuur vastgesteld en vervolgens aan de leden toegestuurd. Op 5 november hebben de leden, na enkele wijzigingen, het voorstel van het bestuur overgenomen en het programma vastgesteld. Het bestuur zal het verkiezingsprogramma, samen met een samenvatting, aan het einde van dit jaar publiceren.

Vervolgens kwam de vaststelling van de kandidatenlijst aan de orde. Lijsttrekker Tonny Meulensteen was in mei al gekozen.

Het afdelingsbestuur heeft een conceptlijst gepresenteerd met 25 namen. Het Laarbeekgevoel en deskundigheid hebben bij de verdeling geprevaleerd boven de verdeling over alle kernen. Het voorstel van het bestuur is door de ledenvergadering unaniem overgenomen, zodat de eerste tien plaatsen als volgt zijn toegewezen:

1) Tonny Meulensteen
2) Jeroen Leenders
3) Marcel van der Heijden
4) Martijn Spoorendonk
5) Albèr van der Aa
6) Tanja van de Ven
7) Willy van Osch
8) Maarten Rooijakkers
9) Koen Segeren
10) Miriam Berkvens