Afbeelding

IVN wandeling langs de Goorloop

NULL

IVN wandeling langs de Goorloop


Laarbeek - Het IVN Laarbeek verzorgt op zondag 8 december een excursie langs de Goorloop, een gebied dat nog nooit is verkend bij een IVN-wandeling. De gidsen van het IVN nemen wandelaars mee door De Voorbeemd, een nat stukje landbouwgebied aan de rand van het dorp.

De Goorloop is een riviertje dat vanaf Mierlo richting Veghel stroomt, voorbij Keldonk komt deze uit in de Aa. In Laarbeek stroomt de Goorloop op de grens tussen Aarle-Rixtel, Lieshout en Beek en Donk. Goor betekent grauw, vuil. Tegenwoordig is het water gelukkig niet meer zo vies. Er zwemmen vele soorten vissen in de rivier en langs de oever is een ecologische verbindingszone aangelegd. Het is een strook grond waarlangs dieren en planten zich veilig kunnen verspreiden. Dat is goed voor de natuur, omdat er dan contact komt met soortgenoten in andere gebieden, waardoor het ras gezond blijft.

Zondag gaan deelnemers mee door De Voorbeemd, een nat gebied aan de noordwestkant van Beek en Donk. De wandeling zal ongeveer anderhalf uur duren. Men vertrekt op zondagochtend om 10.00 uur vanaf het parkeerterrein bij sportpark ’t Heerend (bij voetbalvereniging Sparta’25), Heereindsestraat in Beek en Donk.