Afbeelding

VBDS gaat over in Stichting Parkmanagement Laarbeek

NULL

VBDS gaat over in Stichting Parkmanagement Laarbeek


Lieshout - De vereniging bedrijvenpark de Stater (VBDS) gaat over in de Stichting Parkmanagement Laarbeek. Deze laatstgenoemde vereniging behartigt de belangen van ondernemers op industrieterreinen. De Lieshoutse vereniging stapt over op het parkmanagement zodat er nog meer draagvlak wordt gecreëerd om de ondernemers een sterkere stem te kunnen geven tegenover de gemeente.

Goede richting
Joost van Luijt, voorzitter van de VBDS, Frits Rutten, organisator van het Parkmanagement en Frank van Asten, voorzitter van de SPL, zijn blij met deze ontwikkelingen. Dit omdat het volgens hen weer een stap in de goede richting is om als bedrijventerreinen een gezamenlijk gesprekspartner te vormen tegenover de gemeente. "Hierdoor zijn we als parkmanagement een aanspreekpunt voor de ondernemers op de industrieterreinen in deze gemeente, dat is veel handiger dan dat iedere ondernemer individueel bij de gemeente aanklopt", vertelt Frits.

Aanspreekpunt
De Stichting Parkmanagement Laarbeek is een orgaan dat opkomt voor de belangen van ondernemers op bedrijventerreinen. De stichting is opgericht vanuit de wens van de gemeente om een aanspreekpunt te hebben. "Maar vergis je niet", waarschuwt Frank, "we zijn geen verlengstuk van de gemeente. We zijn er juist voor de ondernemers. Hoe meer ondernemers zich bij ons aansluiten hoe sterker onze stem wordt."

Belangrijk
Daarom is het vrijwillig aansluiten van VBDS zo belangrijk voor de stichting. "We hopen dat dit andere ondernemers inspireert om ook verder te kijken", zegt Joost. "Ze moeten niet vergeten dat de gemeente over een paar jaar tegen de ondernemers zal zeggen: jullie kunnen dit zelf wel regelen. Wij willen dan graag dat hier in Laarbeek een fris beleid gehandhaafd wordt op de industrieterreinen." "Dit beleid willen we graag samenstellen met de gemeente, maar ook met zoveel mogelijk ondernemers", benadrukt Frits, "dat zal het beleid juist sterker maken."

Open avond
Op maandag 29 september houdt Parkmanagement Laarbeek een open avond. Deze begint om 17.00 uur en vindt plaats bij Ilfari op Bemmer IV. Dit bedrijf is ook lid van het Parkmanagement. Aanwezigen krijgen een kijkje in dit bedrijf. Daarnaast vinden er twee presentaties plaats. Eén over Glasvezel breedband Laarbeek door Patrick Dankers. De andere presentatie geeft burgemeester Hans Ubachs en/of wethouder Frans van Zeeland. Deze gaat over het beleid op bedrijventerreinen voor veilig en goed ondernemen.

"Het is de bedoeling dat ondernemers van bedrijventerreinen in Laarbeek op deze avond met elkaar netwerken en ideeën uitwisselen", benadrukt Frits. De avond is uitsluitend voor bedrijven die met hun onderneming op een bedrijventerrein gehuisvest zijn. Aanmelden voor deze bijeenkomst is noodzakelijk en kan via het e-mailadres info@parkmanagementlaarbeek.nl.

Kijk voor meer informatie op: www.parkmanagementlaarbeek.nl