Gemengd Koor De Klokkengieters Aarle-Rixtel 115 jaar jong

Muziek

Gemengd Koor De Klokkengieters Aarle-Rixtel 115 jaar jong



Aarle-Rixtel - Gemengd Koor De Klokkengieters bestaat dit jaar 115 jaar. In het kader hiervan geven ze een najaarsconcert op zondagmiddag 5 oktober in de Parochiekerk, Dorpsstraat in Aarle-Rixtel. Het concert begint om 15.00 uur en zal ongeveer 1,5 uur duren. Als gastkoren zijn kamerkoor Cantique uit Aarle-Rixtel en dameskoor Invite uit Deurne uitgenodigd.


Het lustrumjaar is door het koor al feestelijk gevierd op 6 september. De dag werd begonnen met een eucharistieviering in het Missieklooster Heilig Bloed in Aarle-Rixtel, waarna aansluitend een presentatie werd gegeven door Zr. Madeleine. Na de lunch in het klooster werd de dag vervolgd bij Landgoed d’n Heikant met boerengolf, Oudhollandse spelen, een natje en een droogje. Ter afsluiting van deze feestdag werd een buffet genuttigd in het repetitielokaal Conferentiecentrum De Couwenbergh in Aarle-Rixtel.

Er staan dit jaar, naast hun najaarsconcert op 5 oktober, nog 4 uitvoeringen op het programma. De Klokkengieters verzorgen op zondag 9 november de eucharistie muzikaal in de kapel van het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. Aanvang van deze viering is 10.00 uur. Op 7 december zijn ze te gast in de Au-kirche in Monschau, waar zij de eucharistieviering, om 10.30 uur, muzikaal opluisteren. Om 14.30 uur geeft het koor ook in genoemde Au-kirche een kerstconcert. Het kerstconcert in de Parochiekerk in Aarle-Rixtel is op zondag 21 december om 18.00 uur. Tenslotte verzorgt Gemengd Koor De Klokkengieters de hoogmis met Kerstmis op 25 december.

De uitvoeringen staan onder de deskundige leiding van dirigent Rob Rassaerts. Heeft u plannen om te gaan zingen bij een koor, dan is dit koor daar misschien wel voor geschikt. U bent van harte welkom om eens te komen luisteren op een repetitieavond in het repetitielokaal De Couwenbergh, Dorpsstraat in Aarle-Rixtel. Zij repeteren op maandagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur.