Afbeelding

Frans Verkuijlen koning H.S.V.

Sportnieuws

Frans Verkuijlen koning H.S.V. ‘t Sluisje

Lieshout – Zaterdag 4 oktober was de dag van de waarheid voor de vissers van HSV ’t Sluisje als het gaat om het Koningschap 2014. De onderlinge resultaten van de eerste 2 wedstrijden waren zo, dat elke visser nog kans had om deze titel in de wacht te slepen.

Toen om 14.00 uur het startsignaal klonk en de wedstrijd begon was er een lekker windje, een mooie drift in het water en een zon die het bijna onmogelijk maakte om de dobber te zien. Frans Verkuijlen had meteen de vis op de juiste plaats en moest al enkele keren scheppen terwijl er bij andere deelnemers niks te zien was geweest. Ook bij Frans viel het stil en toen kwamen de andere vissers in actie. Rolf had ook enkele keren zijn schepnet nodig en over het algemeen werd er mooie voorn gevangen en maar weinig of geen baars. Dat Rinus Smits een grote, platte vis niet in zijn net kon laten belanden was pech, anders had hij hoge ogen kunnen gooien naar het koningschap. Om 17.00 uur klonk het eindsignaal en werd de eindbalans opgemaakt. Na de meting bleek het Frans Verkuijlen te zijn die, gezien over drie wedstrijden de meeste vis had gevangen en mag zich met deze overwinning voor de eerste keer in zijn viscarrière koning noemen van deze mooie visclub.

Nadat iedereen zich wat had opgefrist kwamen de vissers naar de schuilhut voor de prijsuitreiking en nog een borrel. Met verhalen en anekdotes over en weer over het hele seizoen, werd het wedstrijdseizoen afgesloten. Met alleen de snert en zult nog voor de boeg kunnen ze met zijn allen terug kijken op een mooi seizoen, waarin grote vis werd gevangen, soms ook veel vis werd gevangen maar ook door sommige helemaal niks werd gevangen, en dan toch elke keer weer terug komen voor de volgende wedstrijd.

Winnaars van de wedstrijden seizoen 2014
Openingswedstrijd: Toon Daniëls
Sponsorwedstrijd: Marinus Swinkels
Oprichterswedstrijd: Jos de Beer
Henk van Lierop trofee: Gerry Dekkers
Open Lieshouts kampioenschap: Piet van Hoof
50 + wedstrijd: Henk van Lierop
Zomeravond competitie: Willy Verhoeven
Algemeen kampioenschap: Gerry Dekkers
Koning 2014: Frans Verkuijlen

Foto: Frans Verkuijlen, koning van H.S.V. 't Sluisje 2014