EHBO houdt lezing over hersenletsel en de gevolgen

NULL

EHBO houdt lezing over hersenletsel en de gevolgen



Beek en Donk – De EHBO-vereniging Beek en Donk houdt op maandag 1 december een lezing, die verzorgd wordt door de hersenstichting. Het onderwerp betreft ‘hersenletsel en de gevolgen’.


De hersenen zorgen ervoor dat alles in het lichaam werkt zoals het moet werken. De hartslag, de longen en het bewegingsapparaat worden door de hersenen geregeld en aangestuurd. Maar dat niet alleen; wat we doen en hoe we ons voelen komt ook voort uit de hersenen. Door ons geheugen zijn we bijvoorbeeld in staat om te leren. Ook emoties en gevoelens zetelen in de hersenen. Beschadigingen van de hersenen kunnen dan ook grote gevolgen hebben voor het dagelijks functioneren. In de lezing komen verschillende oorzaken van hersenbeschadiging aan de orde, zoals door een beroerte of een hersentumor. Er wordt besproken hoe de plaats en de ernst van de beschadiging van invloed is op de lichamelijke en geestelijke gevolgen. De kans op herstel en er komen tips aan de orde hoe je het herstel kunt bevorderen, evenals tips voor de dagelijkse omgang van hersenletselpatiënten.

De lezing begint om 20.00 uur in het Ontmoetingcentrum aan de Otterweg in Beek en Donk. Ieder die geïnteresseerd is, is van harte uitgenodigd voor deze avond.