Djemb

NULL

Djembémuziek zorgt voor verbinding



Beek en Donk – ‘Hocus Pocus Pilatus Pas’ dat was de ‘call’ waarmee begonnen werd tijdens de Djembé-workshop die zondag 16 november gegeven werd in Herberg ’t Huukske. Deze gratis workshop was georganiseerd door team The Shooters van de Gezondheidsrace Laarbeek en werd gegeven door Joyce de Haas van Djembégroep Aya Akoma uit Helmond.


Samen met assistente Vanessa gaf Joyce deze middag een aantal djembélessen. The Shooters hadden deze activiteit georganiseerd naar aanleiding van de opdracht ‘Verbinden’. En wat is nu een beter middel om te verbinden dan muziek? Muziek is van alle talen en culturen, voor jong en oud, voor mensen met en zonder een beperking! De uitnodigingen voor deze workshop waren dan ook in verschillende talen geprint en verspreid om zoveel mogelijk mensen te bereiken. De zaal van het Huukske was geheel in stijl versierd met feestelijke ballonnen en prachtige posters van verschillende soorten djembé’s. Joyce de Haas had 15 djembé’s meegebracht waarop de volwassenen en kinderen mochten spelen. Er hadden circa 50 mensen gehoor gegeven aan de uitnodiging voor deze workshop en het merendeel wilde ook graag eens proberen hoeveel geluid er uit zo’n djembé te halen is. Maar er werd niet zomaar veel geluid geproduceerd, al na een korte oefening werd er een leuk ritme gespeeld en ontdekte men dat muziek inderdaad geen grenzen kent. Door goed naar elkaar te luisteren kan iedereen dezelfde taal spreken met behulp van de muziek. En dat betekent dus dat muziek inderdaad een prima middel is om te verbinden. Natuurlijk hadden The Shooters ook weer gezorgd voor toepasselijke hapjes. Met de verschillende soorten fruit zoals bananen, ananas en gevulde dadels was deze middag weer helemaal af. Bij deze willen zij ook Jos en Coby van de Kamp en hun medewerkers bedanken voor de geboden gastvrijheid in Herberg ‘t Huukske. Het was er, zoals gewoonlijk, weer allemaal prima verzorgd en geregeld!

Voor team The Shooters was dit de laatste activiteit van dit jaar en het was er weer een om met een goed gevoel op terug te kijken. Nu rest alleen nog de afsluiting en bekendmaking van de punten op 13 december. Ook dat belooft weer een gezellig en spannend evenement te worden! Voor meer informatie over de Shooters zie www.gezondbeekendonk.nl.

?Foto: Djembé shooters