Afbeelding

Vleugje Laarbeek in Kerstshow RV Olympia

NULL

Vleugje Laarbeek in Kerstshow RV Olympia



Mierlo – De rijdsters van Rolschaatsvereniging Olympia hebben de afgelopen weken overuren gemaakt tijdens de vele trainingsuren. Dit om de shownummers voor de Kerstshow nog beter onder de knie te krijgen.


De lat voor de shows ligt dit jaar weer hoger. De Kerstshow wordt zaterdag 20 (19.30 uur) en zondag 21 december (13.30 en 18.00 uur), in Sporthal De Weijer (Heer van Scherpenzeelweg 22, Mierlo) gehouden. Deze wordt omgetoverd tot een sprookjesachtig theater met professioneel licht en geluid.

De shownummers worden door Jeanne Janssens en Kristy Janssens uitgewerkt, ondersteund door trainster Veronique Driessens. Veronique neemt, samen met de Laarbeekse Stephie Wiering en Colet Claessens, ook deel aan een aantal shownummers, waaronder 2 shownummers welke ook te zien zijn tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Showrijden, februari 2015. De 5-jarige Angel Wilms steelt de harten van de vele bezoekers. Voor de 2e keer neemt zij deel aan deze traditie. Samen met haar clubgenootjes is zij als 1 van de 17 Dalmatiërs te bewonderen in één van de shownummers.

De showcommissie en Werkgroep Decor hebben alles elkaar afgestemd. Bouwers van de Werkgroep Decor hebben een vliegtuig gebouwd, welke op de ‘startbaan’ van Theater de Weijer op tijd land om 23 stewardessen hun shownummer te laten rijden. Voor ieder shownummer wordt de juiste muziek uitgekozen waarop de rijdsters in bijpassende kostuums met honderden glitters voor het ‘glitter and glamour-effect’ een prachtige choreografie laten zien. Performance coach Mirte Coppens van Estapodia uit Mierlo is verantwoordelijk voor de mimiek, het uitbeelden van emoties en de kracht van de bewegingen.

In een 2,5 uur durende show passeren 15 shownummers in een hoog tempo de revue. 10 rijdsters beleven hun debuut samen met de ervaren rijdsters laten zij een verscheidenheid in shownummers zien, waaronder het nummer ‘Puur Hollands’. De Grand final staat in het teken van ‘De Geboorte van Kerst’, waarin alle leden zowel letterlijk als figuurlijk zullen stralen als sterren in de nacht.

Toegangskaarten zijn in de voorverkoop €6,00 (t/m 12 jaar) en €10,00 vanaf 13 jaar. Aan de kassa (in de sporthal) zijn de kaarten €7,50 en €12,50. Kaarten kunt u telefonisch bestellen via 06-16084982, 06-43579096 of mail: kerstshow@rvolympia.nl. De toegangskaarten zijn ook te koop bij de Servicebalie van Plus Hans van Aerle in Mierlo. Meer informatie over RV Olympia en deze Kerstshow, zie www.rvolympia.nl.

Nieuwsgierig naar de kerstshow van Olympia? Bekijk het promofilmpje! Ga naar www.youtube.com en typ: 'Promo Kerstshow 2014'.

Foto: Rolschaatsvereniging Olympia