Afbeelding

Toon Roos Quartet bij Wim Beeren Jazz Society

Muziek

Toon Roos Quartet bij Wim Beeren Jazz Society


Aarle-Rixtel - Als je spreekt over uitzonderlijk talent, dan mogen deze woorden met hoofdletters geschreven worden wanneer men het heeft over saxofonist Toon Roos! Hij stond dan ook al lang op het verlanglijstje van Wim Beeren Jazz Society. Woensdag 25 maart staat hij op het podium in zaal Van Bracht aan de Kerkstraat in Aarle-Rixtel.


Toon wordt in binnen- en buitenland geprezen om zijn lyrische spel en zijn sterke persoonlijkheid als bandleider en componist. Hij werkte samen met beroemdheden als Joe Zawinul en Steely Dan, en in het Bimhuis trad hij op met Peter Erskine, de legendarische drummer van Weather Report, met wie hij ook zijn laatste CD opnam. De muziek van Toon Roos is dan weer krachtig en dynamisch, dan weer romantisch en verstild. Toon wordt begeleid door de begenadigde pianist Juraj Stanik die, met The Pall Malll Swing Award achter zijn naam, laat horen dat hij de perfecte interactie in huis heeft en dus naadloos past in dit ensemble, dat verder bestaat uit drummer Joost van Schaik en bassist Jasper Somsen. Jazz standards vormen de hoofdmoot van het programma deze avond.

Alweer een bijzonder en uniek concert bij Wim Beeren Jazz Society en een absolute aanrader voor iedereen. En Toon zelf belooft een mooi feestje in Aarle-Rixtel. Aanvang 20.30 uur, entree slechts €8,00. Kijk ook op www.wimbeerenjazzsociety.nl en www.toonroos.com.

Foto: Saxofonist Toon Roos