Afbeelding

2e Plaats voor Marloes en Clo

NULL

2e Plaats voor Marloes en Cloë bij SBS Trophy


Beek en Donk - De SBS Trophy is een internationale wedstrijd voor roldansen en vrijrijden. De internationale klasse van rolschaatsend Nederland kon zich inschrijven voor deze wedstrijd. De rijdsters en rijders kwamen uit Nederland, België, Portugal en Frankrijk. RC De Oude Molen was hier ook vertegenwoordigd.


Op zaterdag 23 mei vertrok Marloes Kluijtmans samen met haar trainster Yvonne Westhoff naar het Belgische Braine l’Alleud. Als eerste stond de openingsceremonie op de planning. Nederland was met veel deelnemers mooi vertegenwoordigd. Na de opening begonnen de korte kuren. Marloes rijdt in de klasse Senioren. In deze klasse waren 4 deelnemers, met goede concurrenten waardoor het een spannende strijd was. Marloes reed een mooie foutloze korte kür en kreeg mooie punten. Na de korte kür stond Marloes 2e achter Sylvia Pistorius van KRC Rolling uit Nieuwegein.

De volgende dag kwamen ook Cloë de Ridder en Michelle de Koning naar Braine l’Alleud om hun kür te rijden. Voor Cloë was het de eerste wedstrijd in het buitenland. Best wel spannend dus! Gelukkig kreeg zij de kans om in de pauze even de baan uit te proberen, dat was heel fijn. Cloë heeft een goede wedstrijd gereden en eindigde op een mooie 2e plaats. Bij Michelle liet de muziek het helaas afweten. Haar CD bleef helaas hangen, maar Michelle trok zich er niets van aan en reed knap verder! Ze heeft een mooie 8e plaats behaald.

In de senioren werd het spannend aangezien de concurrentie goede lange kuren reden. De punten bij de eerste (Portugese) rijdster begonnen al meteen bij de 7.2. Marloes hield zich echter sterk en reed een foutloze lange kür. Haar 2e plaats hield ze daardoor vast.

Naast de goede prestaties was het ook vooral een sportieve en gezellige wedstrijd. Nederland was goed vertegenwoordigd en sleepte veel prijzen in de wacht.

Foto: Vlnr: Cloë, Michelle en Marloes