Afbeelding

Bierfeesten in Aarle-Rixtel steunen Lieshoutse Raopers

NULL

Bierfeesten in Aarle-Rixtel steunen Lieshoutse Raopers


Aarle-Rixtel - Afgelopen zaterdag 20 juni vond bij het pumpke aan het Heuvelplein in Aarle-Rixtel de presentatie van het nieuwe bestuur van Carnavalsvereniging De Raopers uit Lieshout plaats. Tijdens de presentatie werd ook duidelijk dat de Bierfeesten in Aarle-Rixtel de Lieshoutse carnavalsvereniging zullen steunen.


Jubileum 2018
Een en ander kwam tot stand door tussenkomst van de nieuwe secretaris van De Raopers John van Kaathoven (ook Prins Carnaval in Lieshout in 2013). “Ik werk al enkele jaren als vrijwilliger achter de tap bij de Bierfeesten. Vorig jaar werd de Ganzegatse carnavalsvereniging gesteund door de Bierfeesten. Het leek mij, met het 55-jarig jubileum in 2018 van De Raopers in het vooruitzicht, wel een goed initiatief om de Lieshoutse carnaval te steunen. Henri van Vijfijken van de Bierfeesten zei dat ik het voorstel op brief moest zetten, en de organisatie van de Bierfeesten was het blijkbaar met mij eens,” aldus Van Kaathoven.”

Tegenprestatie
Er staan wel wat inspanningen van De Raopers tegenover. “Zo zullen we meehelpen met een groep vrijwilligers in de tent, en zullen we meehelpen om kaarten voor de vrijdagavond te verkopen. Mensen die naar de gezellige Bierfeesten willen komen, kunnen contact met ons opnemen via secretariaat.raopers@gmail.com,” voegt Van Kaathoven toe. “Maar die medewerking is voor onze actieve vereniging geen enkel probleem. Wij helpen ook al sinds jaar en dag bij WiSH mee. En we hebben ook ieder jaar een flessenactie voor het jeugdcarnaval. Dat allemaal om in Lieshout ieder jaar een prachtig carnaval te kunnen organiseren. En ook om een buffer te kunnen kweken om in 2018 dus het huzarenstukje te kunnen leveren: ons 55-jarig jubileum. Het programma voor dat feestjaar staat nog niet helemaal vast, maar er komt in ieder geval een ouderwets gezellige Lieshoutse avond.”

Nieuw bestuur
Het nieuwe bestuur van De Raopers bestaat uit: Jos Swinkels (voorzitter), Peter de Laat (penningmeester), Vivian Ketelaars (secretaris). Daarnaast zitten ook nog Harry de Weijer, Martin Verkuylen en John van Kaathoven als bestuursleden in de vereniging. De Bierfeesten, ook wel Oktoberfest Aarle-Rixtel, worden het eerste weekend van oktober, op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober, in Aarle-Rixtel in een feesttent op het Heuvelplein gehouden.

Voor meer informatie over De Raopers: www.raopers.nl en over de Bierfeesten: www.oktoberfest-aarle-rixtel.nl.

Foto: CV De Raopers Oktoberfest