Terrasconcerten Seniorenorkest St. Caecilia

NULL

Terrasconcerten Seniorenorkest St. Caecilia


Lieshout/Mariahout - Het Seniorenorkest van Harmonie Sint Caecilia uit Lieshout/Mariahout heeft de smaak goed te pakken. Sinds 2013, toen zij voor het eerst een terrasconcert gaven, begint het er op te lijken dat er een nieuwe traditie is ontstaan. Want ook dit jaar zetten zij die reeks voort. En niet met één, maar met liefst twee concerten op de zondagen 23 en 30 augustus. Het eerste op het terras van Restaurant De Pelgrim aan de Mariastraat in Mariahout en het tweede bij Bavaria Brouwerij Café aan de Heuvel in Lieshout.


Het Seniorenorkest Sint Caecilia, onderdeel van de gelijknamige Harmonie uit Lieshout/Mariahout, is in september 1994 opgericht. De doelstelling was en is, om op hogere leeftijd zo lang en zo goed mogelijk muziek te blijven maken. Maar ook gezelligheid staat bij het muzikale gezelschap hoog in het vaandel. De leden zijn allemaal 55 jaar of ouder en het ledenbestand mag regionaal genoemd worden, want ze komen uit alle windstreken in de omgeving van Lieshout. Het bijna 25 leden tellende orkest staat sinds 2011 onder de bezielende leiding van Piet van Neerven uit Beek en Donk. Jaarlijks treedt het orkest zo’n 15 tot 20 keer op, onder meer in verzorgings- en verpleeghuizen en bij feestelijke gebeurtenissen in Laarbeek, maar ook daarbuiten. Het repertoire van het orkest bestaat uit prettig in het gehoor liggende muziek zoals polka’s, walsen, marsen en andere populaire muziek van verschillende genres.
En dan met een kopje koffie of een verfrissend drankje erbij is het volop genieten. In veel gevallen sluiten orkesten hun seizoen af met bijvoorbeeld een openbare repetitie. Voor het Seniorenorkest ligt dat net iets anders. Want zij beginnen juist het nieuwe seizoen met optredens. Op zondag 23 augustus geeft zij een concert op het terras van Restaurant De Pelgrim aan de Mariastraat in Mariahout. En op zondag 30 augustus wordt dit nog eens dunnetjes overgedaan op het terras van Bavaria Brouwerij Café aan de Heuvel in Lieshout. Zij vermaken het publiek op die dagen met de vrolijkste muziek uit hun repertoire. Leuk voor de thuisblijvers, maar ook voor diegenen die in de omgeving op vakantie zijn. Want het orkest speelt uiteraard niet voor de plaatselijke bevolking alléén. Ook voor de toerist is het een leuke onderbreking op de speurtocht in deze prachtige omgeving. Het orkest heeft in de vorige edities volle terrassen getrokken. Het belooft net als bij voorgaande terrasconcerten weer heel gezellig te worden en de toegang is nog gratis ook.
De concerten gaan in ieder geval door. Want mochten de weergoden op die dagen in minder goede stemming zijn, dan moeten ook die maar mee naar binnen gaan, want dan verzorgt het orkest de optredens in de belendende zaal. De aanvang van de concerten is in beide gevallen om 13.30 uur en ze duren ongeveer twee uur.