Afbeelding

Welpen Scouting Lieshout-Mariahout genieten van Jungledag

NULL

Welpen Scouting Lieshout-Mariahout genieten van Jungledag


Lieshout/Mariahout - Shanti en Mowgli ontdekken vreemde spulletjes en een enorm spinnenweb in de Emaarate ruïne. Vanaf dat moment gebeuren er allerlei rare dingen in de jungle. De spin Anansi houdt de dieren voor de gek en eet vervolgens hun voedsel op. Maar dan probeert hij Shere Khan voor de gek te houden... Lukt het de welpen om Anansi op tijd terug naar Ghana te sturen?


De ruim 300 welpen uit de regio Helmond hadden tijdens de Jungledag 2015 bij ’t Wolfsven in Mierlo de taak om Anansi op tijd naar Ghana terug te sturen. Ook de welpen van Scouting Lieshout – Mariahout hebben met veel enthousiasme aan dit avontuur deelgenomen.

De spin Anansi liet zich natuurlijk niet zomaar terugsturen naar Ghana. Maar liefst 8 proeven moesten succesvol afgelegd worden, waarbij men iedere keer een puzzelstuk kon verdienen.

Bij één van de proeven werd de kennis over de dieren in het Jungle-boek op de proef gesteld. Hierbij moest op het mooie zandstrand de juiste locatie van een schat gevonden worden door het beantwoorden van vragen over deze dieren. Een zeer moeilijke opgave, maar uiteindelijk wisten de welpen de schat en daarmee een puzzelstuk voor Anansi te bemachtigen.

Een proef met de nadruk op samenwerking was een variant op een doolhof. Een route door een, met touwen op de grond gespannen, spinnenweb afleggen lijkt misschien makkelijk. Een heel ander verhaal wordt het als je dit geblinddoekt moet doen en je de draden van het web niet mag aanraken. Aanraken van de draden betekende vastgeplakt worden en opnieuw moeten beginnen. Aan de welpen de lastige opdracht om hierbij goed samen te werken en enkel door middel van oerwoudgeluiden, aanwijzingen te geven aan diegene die blind door het web moest navigeren. Uiteindelijk bereikten voldoende welpen het einde van het web en konden daarmee het puzzelstuk in ontvangst nemen.

Een andere uitdagende proef was om het onbewoonde eiland van ’t Wolfsven te bereiken via een kabelbaan over het water en daarna weer terug te keren via een vlot of een rubberboot. Tijdens een overtocht van de welpen van Scouting Lieshout – Mariahout raakte het vlot uit balans, en moest er met man en macht gewerkt worden om alle drijvers (tonnen) aan boord te houden. Na een spannende tocht werd de overkant bereikt en het vlot direct uit het water gehaald. Het avontuurlijke bezoek aan het eiland leverde maar liefst twee puzzelstukken op.

Nadat alle puzzelstukken verzameld waren, kon de puzzel opgelost worden waarmee Anansi terug gestuurd werd naar Ghana. Hierna was het tijd voor ontspanning en mochten de welpen genieten van de faciliteiten van het zwembad op het park.

Tijdens de terugreis naar Laarbeek waren de welpen moe maar konden ze terugkijken op een zonnige en vooral leuke en geslaagde Jungledag 2015.

Foto: Welpen van Scouting Lieshout – Mariahout wagen de oversteek op het vlot, toen het vlot nog volledig in tact was