Gezondheidsrace Laarbeek 2.0 daagt verenigingen uit

NULL

Gezondheidsrace Laarbeek 2.0 daagt verenigingen uit


Laarbeek – Het succesvolle burgerinitiatief de Gezondheidsrace Laarbeek gaat in 2016 van start met een geheel nieuwe insteek vandaar de toevoeging ‘2.0’. Dit keer biedt het initiatief de mogelijkheid aan buurtverenigingen, sportverenigingen en muzikaal/culturele clubs om mee te doen.


Doel is om zoveel mogelijk Laarbeekse inwoners bewust te maken van het belang van een gezonde leefstijl, voldoende bewegen, gezond eten en aandacht voor het sociaal en mentaal welbevinden. Deelnemende verenigingen organiseren ieder één activiteit, die bijdraagt aan een gezonde leefomgeving. Belangrijk is dat iedereen kan meedoen. De uitdaging is om op zoek te gaan naar manieren om zoveel mogelijk mensen die niet of minder actief zijn, te betrekken. Daarnaast organiseert elke deelnemende club een kleinschalige uitwisseling voor de andere verenigingen. Een unieke mogelijkheid voor leden van verenigingen om eens vrijblijvend kennis te maken met een geheel andere ‘tak van sport’!

Wat levert het verenigingen op
Naast een interessant aanbod voor leden en de uitdaging om op een creatieve manier aan de slag te gaan met je vereniging, biedt het nog een ander voordeel. Als tegenprestatie voor de inspanningen verdient elke vereniging een bijdrage van minimaal € 750,-.

Belangstelling
Verenigingen die belangstelling hebben kunnen dit voor 1 december 2015 per e-mail kenbaar maken via gezondheidsrace@laarbeek.nl. Deze clubs krijgen een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst in januari 2016. Dan beslissen zij pas definitief over deelname. Bij grote belangstelling zal er worden geloot. De Gezondheidsrace Laarbeek 2.0 gaat in maart 2016 van start.

Gezondheidsrace Laarbeek
De Gezondheidsrace is door inwoners zelf bedacht en heeft tot doel om inwoners uit Laarbeek bewust te maken en te stimuleren tot een gezonde leefstijl. De vorige drie edities gingen uit van een wedstrijd tussen teams uit de kernen van Laarbeek. De deelnemers werkten aan hun eigen gezondheid, en organiseerden samen gezonde activiteiten voor hun eigen dorp. De eerste editie startte in 2010, eind 2014 is de derde editie afgerond.