Inschrijving 'Beek en Donk presenteert' geopend

Algemeen

Beek en Donk - Tijdens het feestelijke jubileumweekend waarin Harmonie Oefening & Uitspanning haar 125-jarig bestaan viert, wordt er op zondag 22 mei 2016 'Beek en Donk presenteert' georganiseerd. Verenigingen en inwoners kunnen bij dit evenement hun sociale, culturele, creatieve of sportieve kant laten zien. Zij kunnen zich daar nu al voor inschrijven.

Op de afsluitende zondag van het jubileumweekend van O&U bruist het in en rond de Muziektuin in Beek en Donk van de activiteiten. Verenigingen en inwoners kunnen zich op tal van manieren presenteren. Zo is er onder andere een ‘kunst- en creativiteitsmarkt’. In de muziektuin komen marktkramen te staan waar kunstenaars en andere creatieve Beek en Donkenaren hun creaties kunnen tonen en erover kunnen vertellen. Beeldhouwen, schilderen, kaarten maken, hout(snij)werk, vlechtwerk, mozaïeken, boetseren en andere soorten van vormgeven zijn er te zien. Maar ook het kweken van bijzondere bloemen/planten, wijn maken of het laten zien van een aparte verzameling past prima op deze markt. Naast de kunst- en creativiteitsmarkt zijn er nog vier andere onderdelen van ‘Beek en Donk presenteert’.

Zo is er een ‘Open Podium’. Op dit podium krijgt muzikaal en vocaal Beek en Donk de gelegenheid van zich te laten horen. Kleine muziekgezelschappen, zanggroepen, popbands, maar ook cabaretiers, zangers, zangeressen en andere muzikanten zijn van harte welkom.

Op het ‘Showplein’ kunnen dans-, ballet- en showgroepen zich presenteren. Maar ook straattheater, showorkesten en line-dance vinden op dit showplein een plaats. Een plein waar dus veel actie te zien zal zijn.

Tevens is er ruimte voor ‘Sport & Spel’. Voor dit onderdeel zijn alle sportverenigingen van harte uitgenodigd om middels (mini)wedstrijden of een open training te laten zien wat hun sport inhoudt. Voor sportieve bezoekers is er de kans om mee te doen.

Beek en Donkenaren die iets uit het verleden kunnen laten zien, zoals oude tractoren, motoren, bromfietsen en antieke auto’s krijgen ook een plaats op de markt in de categorie ‘Historie’. Daarbij mogen natuurlijk oude ambachten zoals de rietvlechter, imker, (koper)smid, horlogemaker of de stoelenmatter niet ontbreken. Als u een dergelijk (zeldzaam) ambacht beoefent, meldt u zich dan vooral aan bij de organisatie.

Eigenlijk alles wat valt onder ‘laten zien wat Beek en Donk te bieden heeft' is welkom om mee te doen. Het hoeft dus niet per se binnen de genoemde onderdelen te vallen. Ook een ritje op een pony, meerijden met een trike of een ander leuk aanbod kan een plaats krijgen, zolang het niet commercieel is.

Al met al is dit evenement een mooie gelegenheid om je als vereniging te laten zien en misschien wel om nieuwe vrijwilligers voor je club te vinden. Maar ook als individu is dit een goed moment om iets te laten zien waar je trots op bent.

Veel verenigingen hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen. Ieder ander die mee zou willen doen, kan zich aanmelden bij de organisatie van 'Beek en Donk presenteert’. Bennie Rooyackers, via e-mail: anker@oenu.nl of tel. 06–57948681.