Eenvoudige overwinning voor ELI

Sportnieuws

Lieshout - Op een winderig sportpark ’t Luijtelaar heeft ELI de volle winst gepakt door Fiducia met 4-1 te verslaan. Op een redelijk te bespelen veld hadden de Lieshoutenaren de gehele wedstrijd het beste van het spel.

Al in de 2e minuut was Frank van Erp bijna succesvol met zijn afstandsschot. Ondanks het betere veldspel kon ELI langere tijd niet echt gevaarlijk worden. Halverwege de 1e helft namen de bezoekers uit De Rips onverwacht een 0-1 voorsprong. Het was Van den Heuvel, die van afstand via de paal raak schoot. Het antwoord van ELI kwam nog in diezelfde minuut. Sem Steenbakkers beoordeelde een door een windvlaag draaiende bal als beste en tikte de bal tussen de palen, 1-1. Direct hierna nam ELI een verdiende 2-1 voorsprong. Sem Steenbakkers omspeelde enkele tegenstanders en bediende David da Silva op maat. Kort voor rust was het opnieuw Sem Steenbakkers, die David da Silva in staat stelde zijn 2e doelpunt te maken, 3-1.

Direct na rust kregen beide teams een goede scoringskans, maar lieten deze allebei onbenut. Na een uur spelen besliste de Lieshoutenaren de wedstrijd definitief. Het was Willem Jan van den Brink, die na een prachtige aanval via Da Silva en Steenbakkers de 4-1 liet aantekenen. Even later was Rob Vereijken dichtbij een doelpunt, maar de Fiducia-keeper wist nog redding te brengen. Aan de andere zijde had de thuisclub geluk, dat de scheidsrechter een overtreding binnen het ELI-strafschopgebied ontging. Hierna lukte het ELI niet meer om de voorsprong te vergroten. Zo schoot Rob Vereijken rakelings over het doel, kwam de goed invallende Frank van Berlo bij zijn eerste balcontact een teenlengte te kort en wist de Fiducia-sluitpost een hard schot van Roel van Mook te keren.

Voor zondag staat voor ELI na veel jaren weer een uitwedstrijd tegen nabuur RKGSV op het programma. Het is zaak voor ELI om tegen deze directe concurrent een goed resultaat te behalen.