Afbeelding

Verandering carnaval in het Heidurp

Algemeen

Mariahout – De Heikneuters gaan dit jaar hun programma veranderen in het Heidurp. Het wordt toch steeds moeilijker om twee zalen op één dag vol te krijgen. Vandaar dat ze met een speciale commissie bij elkaar hebben gezeten en hebben gekeken hoe krijgen ze de Mariahoutse gemeenschap bij elkaar op één groot feest. Hun stelling hierin is dan ook niets moet alles mag, daar zijn tenslotte de carnavals dagen voor.

De commissie heeft het zo opgesteld dat alles op één locatie plaats vindt per activiteit, zowel voor de jeugd als de volwassenen. Dat wil zeggen dat men niet meer naar het Buurthuis gaan tijdens de carnavalsdagen maar naar de Oranjebar en de Pelgrim. Dit alles hebben is in goed overleg met de horeca in Mariahout besloten. Ze blijven natuurlijk niet weg bij het Buurthuis dit zeker niet, hier vinden alle activiteiten plaats voor de carnaval, zoals het prinsenbal voor groot en klein, de avond van de bond van ouderen, 3 kletsavonden en de mini playback. Ook de vier carnavalsdagen zijn veranderd, in plaats van vier zijn het nu vijf dagen.

De vrijdagavond is erbij gekomen, en deze avond gaat dan heten ‘Heikneuters barsten los festival’. Dit moet een avond worden van een spectaculaire opening voor de komende carnavalsdagen, deze avond is bij de Oranjebar en voor iedereen. Hier wordt een leuke carnavaleske kwis gepresenteerd waar een leuke hoofdprijs mee te winnen is.
De zaterdag staat in het teken van de heilige mis en de sleuteloverdracht maar de avond vindt bij de Pelgrim plaats oor zowel de kinderen en aansluitend voor de volwassenen. Aan de zondag verandert er niet veel, dit is de dag van de optocht en de prijsuitreiking bij de Pelgrim, wel komt men voor de optocht gezamenlijk bij elkaar voor ieder die wil bij de Oranjebar.

De maandagmorgen staat in het teken van de brunch, s’middags ouderwetse kind/ouder matinee en in de avond ‘de goeie avond’, deze activiteiten vinden allemaal plaats bij de Pelgrim. De dinsdag start in de ochtend bij de Oranjebar waar ze weer iets ludieks gaan doen om dan vandaar uit richting de Pelgrim te gaan waar de Hoge raad en jeugdcommissie een programma in elkaar hebben gezet. De activiteit heet hier ‘Fietstumerinbal’ oftewel Mariahouts bierfiets kampioenschap en tegelijkertijd de kindermiddag. In de avond wordt er nog een bezoek gebracht aan de Oranjebar om van daaruit door te gaan naar de Pelgrim waar dan om klokslag 24.00 uur de carnaval af wordt gesloten. De organisatie is van mening dat dit programma voor ieder wat wils heeft en dat ze jullie ook graag verwelkomen op deze activiteiten. Het gehele programma is terug te vinden in hun carnavalsboek D’n Heizot wat zij huis aan huis verspreiden medio december.

Kijk ook eens op www.facebook.com/CV-De-Heikneuters-Mariahout en www.heikneutersmariahout.nl.