Samen aan de slag met retail in Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - De gemeente heeft samen met ondernemers, consumenten en vastgoedpartijen een compacte visie gemaakt om de retail in Laarbeek toekomstbestendig te maken. Op 10 december is de retailnota officieel vastgesteld door de gemeenteraad.

Intensief voortraject
De retailnota is een coproductie van de gemeente en ondernemers, consumenten en vastgoedpartijen. In het afgelopen jaar hebben daarvoor verschillende consultatierondes plaatsgevonden, zijn er enquêtes gehouden via TipMooiLaarbeek en is er met ondernemers en consumenten gesproken tijdens retailavonden.

Retailnota
Doel van het opstellen van de retailnota is het blijven bieden van goede (basis)voorzieningen aan de inwoners van Laarbeek. “Dit vraagt om duidelijke keuzes en om een benadering die verder kijkt dan alleen detailhandel. Retail is een ‘totaalproduct’ waarin alle betrokken partijen een eigen rol en verantwoordelijkheid hebben”, aldus de gemeente. Voor vijf gebieden (winkelcentra, woonwijken/centrumgebieden, perifere locaties, buitengebied, Laarbeek in de regio) is een toekomstvisie met actiepunten opgesteld. De retailnota is te vinden via https://www.laarbeek.nl/standaard-pagina/gemeentelijk-beleid.