Gemeente Laarbeek dingt mee naar titel ‘groenste dorp’ van Nederland

Algemeen

Laarbeek – Op uitnodiging van de stichting Entente Florale doet Laarbeek dit jaar met de kern Beek en Donk mee aan de landelijke groenwedstrijd waarbij gemeenten strijden om de titel ‘groenste dorp’ of ‘groenste stad’ van Nederland.

De wedstrijd
De wedstrijd bestaat uit drie onderdelen: een beleidssamenvatting, een juryroute en een presentatie. De gemeente gaat hiervoor geen nieuw beleid maken maar gaat zichtbaar maken wat er al is en wat er al gedaan wordt, zoals het verfraaien van de dorpsentrees en de nieuwe opzet van de boomfeestdag samen met het IVN.

Beoordeling
Op donderdag 9 juni bezoekt een speciale vakjury Beek en Donk en zal zij een route door deze kern fietsen. Daarnaast presenteert de gemeente die dag haar beleid op het gebied van groen, recreatie, duurzaamheid en milieu. Op Nationale Groendag op 21 september aanstaande wordt bekendgemaakt wie er gewonnen heeft.

'Laarbeek is uniek'
“We zijn als gemeente trots op onze mooie groene en waterrijke gemeente maar we zijn vooral trots op alle vrijwilligers en organisaties die zich hiervoor inzetten. Samen met al die mensen zorgen we ervoor dat ook onze kinderen later nog kunnen genieten van al het moois dat Laarbeek te bieden heeft”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.laarbeek.nl/ententeflorale.