Moeizame zege voor ELI tegen RKPVV

Sportnieuws

Lieshout - Tegen de Helmondse hekkensluiter RKPVV heeft ELI een zwaarbevochten 0-2 overwinning behaald en daarmee de kansen op het behalen van de 2e periodetitel behouden. Het spel dat het team van trainer Theo Donkers deze middag liet zien was echter uiterst pover. Het aantal geslaagde combinaties was op een hand te tellen.

Pas nadat de thuisclub met 10 man kwam te staan lukte het ELI om tot scoren te komen. Dat de beide doelpunten van Sem Steenbakkers kwamen was geen verrassing, omdat hij als enige met enkele individuele acties gevaarlijk was. Tegen de hardwerkende thuisclub, die pas twee keer tot winst was gekomen, wist ELI pas na 23 minuten voor het eerst gevaarlijk te worden. Aanvoerder Lex Hollanders kwam een teenlengte te kort om uit een strakke voorzet van Sem Steenbakkers te scoren. In het vervolg van de 1e helft was alleen David da Silva en Bas Hollanders een keer dreigend voor het doel van RKPVV. In blessuretijd was de thuisclub dichtbij een voorsprong, maar Robin Evers pareerde de bal van Van Teeffelen.

Na de thee werd ELI wel sterker en dat leverde in de 53e minuut een strafschop op toen Sem Steenbakkers op volle snelheid in het beruchte gebied ten val werd gebracht. De slap ingeschoten bal van Stijn Donkers werd een prooi voor doelman Wing Choi. De thuisclub ging steeds meer geloven in een goed resultaat en wist vaak de 2e bal te veroveren, maar gevaarlijk werd RKPVV niet omdat de ELI-defensie degelijk opereerde. 20 minuten voor tijd kwam de thuisclub met 10 man te staan toen een nieuwe overtreding op Sem Steenbakkers rood opleverde. Met een man meer was het even later Steenbakkers, die op aangeven van David da Silva de bevrijdende openingstreffer scoorde, 0-1. Direct hierna wist de goed invallende Bob Egelmeers een vrije trap van Roel van Mook net niet te verzilveren en bleven enkele individuele acties van Steenbakkers zonder treffer. Pas in de 88e minuut kwam aan alle onzekerheid een einde. De sterk spelende linksachter Aaron Hurkx leverde een prima voorzet af, die Sem Steenbakkers wist te verzilveren, 0-2.

Door deze overwinning blijft ELI meedoen voor de play-offs. Daarvoor is zondag wel een overwinning nodig in de uitwedstrijd tegen Irene uit Gemonde.