Presentatie team Zorg en Welzijn Mariahout

Algemeen

Mariahout - Donderdagmiddag waren op uitnodiging van Zorg om het Dorp, ViERBINDEN en de gemeente Laarbeek vertegenwoordigers van onder andere KBO, oMase, Zonnebloem, Welfare en Activerend Huisbezoek naar het Buurthuis gekomen om de presentatie van het team Zorg en Welzijn bij te wonen.

Voorzitter Ria Lindeman van Zorg om het dorp verwelkomde alle aanwezigen en gaf in haar inleiding aan hoe belangrijk ZOD de komst van dit team en de samenwerking vindt. Daarna sprak wethouder Briels namens de gemeente en projectleider Peter Kuijs (directeur ViERBINDEN) stelde het nieuwe team voor. Dit bestaat uit de dorpsondersteuners Manita Herregraven en Suzan de Koning, Marjolein de Veer van de Lev groep en Hetty Hendriks van de gemeente Laarbeek. Ellen van Bree (GGD) vertelde over de verschillende manieren waarop naar gezondheidsproblemen gekeken wordt. Speciaal noemde zij het alcoholgebruik onder jongeren, dat wel terugliep, maar vooral in de dorpen nog te hoog was.

Na de pauze kregen de aanwezigen nog een aantal vragen voorgelegd, waarover onderling heel geanimeerd werd gediscussieerd. Zorg om het Dorp wenst het nieuwe team veel succes en hoopt dat de inwoners van Mariahout hen weet te vinden als dat nodig is.