Afbeelding

Sponsorloop voor Stichting Leergeld

Algemeen

Laarbeek – 14 Basisscholen uit Boekel, Gemert-Bakel en Laarbeek gaan op woensdag 23 maart met ruim 3200 kinderen zich door middel van een sponsorloop inspannen. Zij doen die voor de Stichting Leergeld die kinderen ondersteunt in deze gemeenten.

Voorafgaande aan de periode dat de kinderen van de basisscholen op pad gaan om geld in te zamelen worden er voor de leerlingen op de deelnemende scholen presentaties gegeven. Vrijwilligers van de Stichting Leergeld geven tijdens deze presentaties uitleg over het doel van de Stichting Leergeld. Tevens wordt aan de kinderen verteld wat er met het ingezamelde geld gebeurd.

Er zijn namelijk nog steeds kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar voor wie er financiële belemmeringen zijn om tijdens hun schoolperiode volwaardig mee te kunnen doen aan onderwijs, sport en cultuur. Leren en mee kunnen doen met leeftijdsgenoten is in een periode van ontwikkeling van groot belang. Omdat deze kinderen door een tekort aan (financiële) middelen bij bepaalde activiteiten moeten afhaken bestaat er voor hen een dreiging van sociaal isolement.

Om dit te voorkomen biedt de Stichting Leergeld hulp zodat: deze kinderen mee kunnen doen met schoolse en buitenschoolse activiteiten en er dus bij blijven horen. Deze kinderen niet buiten worden gesloten en wordt voorkomen dat de maatschappij er later duur ‘leergeld’ voor gaat betalen. Zij nodigen u van harte uit om de kinderen te ondersteunen bij hun ophaalactie. Met uw steun kan de actie een geweldig succes worden.