Beweegtuin voor Lieshout op locatie de Zorgboog

Algemeen

Lieshout - De Seniorenvereniging/KBO Lieshout biedt de gemeenschap van Lieshout een beweegtuin aan ter gelegenheid van hun 60-jarig jubileum. Deze beweegtuin wordt ingericht op het terrein van woonzorglocatie Franciscushof van de Zorgboog in het centrum van Lieshout. Naar verwachting kan de beweegtuin eind juni in gebruik worden genomen.

"De Zorgboog is overtuigd van het belang van bewegen", vertelt Petra de Regt, directeur Wonen en Welzijn de Zorgboog. "Bewegen in het algemeen en bewegen voor senioren in het bijzonder dragen op een positieve manier bij aan hun gezondheid. De Zorgboog integreert de beweegtuin daarom graag in de voorzieningen die we bieden op Franciscushof. We streven ernaar om zo snel mogelijk het Zonnehof en de Hofkamer te renoveren, zodat de buitenruimte straks een mooi geheel vormt met de binnenruimte."

Juni gereed
Diverse inwoners in Lieshout hebben hun bezorgdheid uitgesproken voor overlast van hangjeugd en vandalisme. Petra de Regt: "We zijn ons daar terdege van bewust en hebben ons daarom ook uitgebreid laten voorlichten over de risico's. Zowel de wijkagent als het jeugdwerk zijn van mening dat er nauwelijks hangjeugd is in Lieshout. Beide partijen hebben ons toegezegd dat zij direct actie zullen ondernemen als er toch sprake is van overlast. Daarmee is naar onze mening de weg vrij om dit mooie initiatief doorgang te geven. We hopen dat de beweegtuin in juni is ingericht en dat er veel ouderen gebruik van zullen maken."

Tekeningen bekijken
Tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn is er op donderdagmiddag 17 maart vanaf 14.00 uur een open inloop in Franciscushof. Tijdens deze inloop zijn onder meer tekeningen van de inrichting van de beweegtuin te bekijken. Suggesties voor de indeling van de tuin zijn dan of op een later moment van harte welkom.

Bij de Zorgboog staan we klaar voor alle generaties. Iedereen, ongeacht welke leeftijd, kan bij ons terecht voor een breed pakket aan diensten in zorg, wonen en welzijn. Van zwangerschapsbegeleiding, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg tot gemaksdiensten, cursussen en verpleging en verzorging. U vindt ons in een woonzorgcentrum bij u in de buurt, in onze thuiszorgwinkel in Helmond of we komen bij u aan huis. Zo krijgt u altijd de beste zorg. Dagelijks zetten zo’n 2400 medewerkers en 1000 vrijwilligers zich in voor de zorg en dienstverlening aan cliënten en bewoners.