Afbeelding

The Shooters schenken prijzengeld aan IVN

Algemeen

Laarbeek - Team The Shooters, winnaar van de Gezondheidsrace Laarbeek 2014, schenkt hun gewonnen prijs, een geldbedrag van €1.000,00 aan het IVN Laarbeek.

Het afgelopen jaar zijn een aantal IVN-leden gestart met de bouw van een grote ‘Vlinder’ in de tuin bij de Bimd, het clubgebouw van IVN Laarbeek. Doel daarvan is een overdekte locatie waar de aquaria neergezet kan worden voor de jeugd, om alles wat er gevangen wordt in de drie poelen bij het IVN-gebouw beter en rustiger te kunnen bekijken, met uitleg van deskundige gidsen. Ook alle basisscholen van Laarbeek kunnen hiervan gebruikmaken om onder leiding en met deskundige uitleg van IVN-Laarbeekgidsen een hoop kennis op te doen over wat er zoal leeft in een poel of sloot. Maar het realiseren hiervan is een kostbare aangelegenheid, want al wordt het werk allemaal gedaan door vrijwilligers, het materiaal moet toch betaald worden.

Omdat de leden van team The Shooters dit een mooi doel vinden, waar heel Laarbeek en vooral de jeugd gebruik van kan maken, besloten zij om het prijzengeld aan het IVN te schenken. Het IVN heeft het geld reeds ontvangen, zodat zij deze Vlinder nu ook helemaal af kunnen maken.

Tijdens het jaarlijkse kikkerconcert, wat dit jaar op 5 juni plaatsvindt, wordt deze ‘Vlinder’ voor het eerst in gebruik genomen en hieraan wordt dan ook een officieel tintje gegeven.