Afbeelding

Oberkrainer muziek bij ‘Bij van Dijk’

Muziek

Aarle-Rixtel - Op de eerste mooie lentedag van het jaar hebben liefhebbers van de Oberkrainer muziek hun weg gevonden naar ‘Bij van Dijk’. In de zaal bij dit gezellige Aarlese café heeft Oberkrainer Ensemble Nizozemska op zondag 3 april een middag vol Oberkrainer muziek gebracht.

Zelden waren alle generaties zo goed vertegenwoordigd als dit jaar: de jongste jeugd van enkele jaren oud genoot samen met de ouders en grootouders van gezellige, goede muziek. Het was treffend dat juist de senior van het gezelschap met 91 jaren, het goede voorbeeld moest geven door de dansvloer op te zoeken.

Zoals gewoonlijk bij Nizozemska werden voor het merendeel titels van Slavko Avsenik gespeeld. De grondlegger en bedenker van deze muziek, die vorig jaar op 85-jarige leeftijd overleed. Daarnaast waren nummers van de Alpenoberkrainer, Miro Klinc, Igor in Zlati Zvoki en zelfs van Nizozemska zelf te horen.

Omroep Kontakt heeft opnamen gemaakt van deze middag die deze dagen op de lokale tv-zender te zien zullen zijn. Een groot compliment aan de vriendelijke mensen van ‘Bij van Dijk’ die voor een gastvrije warme ontvangst hebben gezorgd.

Wilt u op de hoogte blijven van optredens van Nizozemska, volg hen dan op Facebook, of via hun webpage ‘www.nizozemska.nl’. U kunt ook een mailtje sturen naar Info@nizozemska.nl en u hoeft geen optreden te missen.