Bootcamp voor scholieren in Muziektuin

Algemeen

Laarbeek - Runningteam Laarbeek houdt in samenwerking met Medisch Centrum Beek en Donk en Sportcentrum Coach een Bootcamp. Deze vindt plaats op vrijdag 15 april van 14.00 tot 15.30 uur in de Muziektuin te Beek en Donk. Bootcamp is een nieuwe manier van sporten met veel verrassende elementen, zowel voor jong als oud.

Voorafgaande schoolweek en op deze middag wordt ook aandacht/les gegeven over jeugd, gezondheid, sporten, Runningteam Laarbeek, Roparun en de palliatieve zorg.

KWF
Bijna elke dag wordt iedereen wel geconfronteerd met het woord kanker. Soms betreft het iemand die je vaag kent, maar soms komt het dichtbij omdat een goede bekende, ouder van een klasgenootje, een vriend of vriendin of je familie getroffen wordt door deze vreselijke ziekte. Op verschillende manieren kun je iets doen voor patiënten met kanker, bijvoorbeeld door het geldelijk steunen van onderzoek naar het ontstaan en bestrijden van kanker (KWF) en door geld bij elkaar te brengen voor de directe zorg aan patiënten met kanker (b.v. de ROPARUN). Dit laatste onder het motto: ‘Trachten leven toe te voegen aan de dagen waar geen dagen toegevoegd kunnen worden aan het leven’. Dat wordt ook wel palliatieve zorg genoemd.

Palliatieve zorg
Onder palliatieve zorg valt alle zorg die erop gericht is de patiënt met een levensbedreigende ziekte een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven. Palliatieve zorg is aan de orde als de ziekte waaraan de patiënt lijdt ongeneeslijk blijkt te zijn. Een comfortabel ziekte- en sterfbed is te allen tijde het belangrijkste doel van de betrokken zorgverleners.

Runningteam Laarbeek
Het Runningteam Laarbeek neemt dit jaar voor de 9e keer deel aan de ROPARUN, een estafetteloop van Hamburg naar Rotterdam in het Pinksterweekend. Het geld dat zij hiervoor bij elkaar proberen te brengen door wafels te bakken, een vlooienmarkt en andere activiteiten te organiseren en door donaties, is bedoeld voor de stichting ROPARUN, een instantie die geld geeft aan projecten voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Daarbij moet je denken aan steun aan oncologieafdeling in diverse ziekenhuizen, aan Hospicecentra en inloophuizen, aan een verblijf in een van de vakantiehuisjes van de Roparun voor ernstig zieke kankerpatiënten met hun directe familie

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. En hoe meer mensen ons ondersteunen, hoe meer we de projecten voor kankerpatiënten kunnen helpen, dus steun ons en maak een donatie over naar: NL03 RABO 01541.79.949. Kijk ook op www.runningteamlaarbeek.nl.