Afbeelding

Ruime belangstelling voor reünie komschool Gemert

Algemeen

Gemert - Op de onlangs gehouden oproep in De MooiLaarbeekKrant zijn veel positieve reacties gekomen. Oud- leerlingen van de Komschool te Gemert geboren in de jaren 1938 tot en met 1942 en gezeten hebbende in de zesde/zevende klas in de jaren 1951 tot en met 1953 werden verzocht zich aan te melden voor deze reünie.

Meer dan 30 oud-leerlingen uit alle windstreken van Nederland hebben zich aangemeld, waardoor deze al weer zesde reünie heel druk en vooral gezellig beloofd te worden. Ook veel oud-leerlingen uit de voormalige gemeenten Aarle-Rixtel, Lieshout en Beek en Donk zijn daarbij. De leerlingen van de Komschool zijn uitgezworven over heel Nederland, maar een groot aantal is toch woonachtig gebleven in de buurt, zoals in de voormalige gemeenten van het huidige Laarbeek.

Oude verhalen over meesters, juffrouwen en leerlingen en vooral de deugnietenstreken kunnen dan weer worden opgehaald. Voor jou als leerling was de wereld nog heel klein en was de Komschool (Jean Baptist de la Salle) samen met de Parochiekerk van Sint Jans Onthoofding te Gemert het middelpunt van de belevingswereld.

Deze zesde reünie wordt gehouden op vrijdag 10 juni vanaf 20.00 uur. Als er nog oud-leerlingen zich willen aanmelden, dan kan dit nog steeds. Zij kunnen hiertoe contact opnemen telefonisch of per e-mail met het secretariaat dat is gevestigd op het huisadres van Jan van Ansem, Bisonstraat 32 te 5421 ED Gemert. Tel 0492-363175 of per e-mail j.ansem1@chello.nl.