Afbeelding

Lelijk eendje blijkt prachtige zwaan

Algemeen

Mariahout - Afgelopen weekend vond in het Mariahoutse Buurthuis twee keer de voorstelling ‘Het lelijke eendje’ plaats. Kinderen die vanaf januari een toneelcursus volgden, lieten zien wat ze afgelopen periode geleerd hadden. Ook waren in het buurthuis kunstwerken te bewonderen van cursisten die afgelopen jaar les kregen van Helmie Segboer. In haar atelier ontstonden prachtige, kleurrijke creaties. Naast het genieten van kunstwerken konden belangstellenden ook de toneelvoorstelling bezoeken.

Spannende momenten
Het was voor veel kinderen de eerste keer dat ze op een podium stonden. Trotse familieleden zagen hoe de kinderen een mooie voorstelling over ‘het lelijke eendje’ op de planken brachten. Afgelopen maanden was er hard gerepeteerd op teksten, loopjes en dansjes. De zwemleraren Janus en Nelis wisten het publiek met hun zwemles op de banken te krijgen. Het lelijke eendje had het niet gemakkelijk. Ze werd door iedereen gepest en uiteindelijk door haar oma en vader verkocht aan meneer Haan. Het kleine eendje werd door hem ingezet voor vogelgevechten. Uiteindelijk overwint de liefde, want moeder eend zoekt net zo lang tot ze haar kleintje weer vindt. Haar kleine eendje is dan veranderd in een prachtige zwaan en ze leven nog lang en gelukkig.

Extra optreden
Voor de jonge acteurs is het theateravontuur nog niet afgelopen. Tot hun grote verrassing mogen ze 29 mei optreden in Openluchttheater Mariahout tijdens de opening van het theaterseizoen. Op deze zondag zullen ze hun voorstelling nogmaals herhalen, maar dan op het grote podium in de buitenlucht. Wilt ook u de eendjes, kippen, hanen, zwanen en andere sprookjesfiguren in actie zien? U bent van harte welkom in het Openluchttheater. En de kinderen? Die hebben er superveel zin in om u die middag te vermaken.