Afbeelding

SplasH!! zaterdagavond met ‘Five4you’

Algemeen

Beek en Donk – De Gemert/Laarbeekse band ‘Five4you’ staat op zaterdagavond 25 juni op het podium in de SplasH!! tent aan het kanaal bij de Beekse brug. Five4you is een allround formatie met 4 geroutineerde muzikanten en twee uitstekende vocalisten. Ze brengen een uitgebreid repertoire met o.a. dance classics, rock-, pop- en Nederlandstalige hits. Hiermee is deze band in staat om de dansvloer vol te krijgen en van ieder optreden een bruisend feest te maken. 

De zaterdagavond van het Juni Watermaand evenement SplasH!! staat al jaren borg voor een heerlijke zomerse avond aan het kanaal. Onder het genot van een drankje is het er goed vertoeven in een inspirerende omgeving aan het water van de zuid-Willemsvaart. De feesttent zorgt ervoor dat ook bij mindere gunstige weersomstandigheden iedereen droog staat. Mocht het nodig zijn dan zorgt evenementenverwarming voor de juiste temperatuur. De band Five4you zorgt voor de juiste sfeer, waardoor het voor jong en oud een heerlijke avond wordt om bij te praten of de beentjes van de vloer te laten komen.

Bosscheweg afgesloten
Voor het nieuwe onderdeel de Botenparade zijn inmiddels de eerste aanmeldingen binnen en worden ideeën voor het bouwen, of ludiek aankleden van aan vaartuig uitgebroed. Tijdens de SplasH!! zondagmiddag is het de bedoeling dat een bonte verzameling van allerlei vaartuigen (als ze maar blijven drijven) vanaf sluis 6 naar de Beekse brug vaart. Het publiek kan genieten vanaf de kade langs het fietspad aan de kant van het dorp. Om de deelnemers de kans te geven veilig en gemakkelijk hun vaartuig in het kanaal te leggen en het er later weer uit te halen, wordt de Bosscheweg vanaf de Donkse brug tot aan de Beekse weg tussen 11.30 en 18.30 uur geheel afgesloten voor het verkeer (behalve fietsers en voetgangers).

Aanmelden voor de ‘Botenparade’ kan nog steeds via www.teugelders.nl. Iedereen die iets creatiefs kan fabriceren wat blijft drijven en kan varen mag zich aanmelden. Hierbij kan gedacht worden aan: rubberboot, kano, surfplank, kartonnen boot, roeiboot, waterfiets, plezierboot, speedboot, loveboat, een vlot, luchtbed, zwemband of een vaartuig gemaakt van allerlei andere materialen. Uiteraard is het de bedoeling dat het vaartuig en de deelnemers ludiek worden aangekleed. Dit kan, net zoals bij de carnavalsoptocht, groots en uitgebreid (denk aan de optochtwagens), maar ook klein (denk aan individuele deelnemers en groepen). De Botenparade legt met hele lage snelheid, aangegeven door de organisatie, het parcours af.

De gehele zondagmiddag kan in en rond de feesttent aan de Dijkstraat (aan het kanaal bij de Beekse brug) een drankje worden genuttigd of de inwendige mens worden aangesterkt met een hapje. Er is muziek en er zijn allerlei waterspelen in- en aan het kanaal. SplasH!! 2016 beloofd een prachtig zomers evenement te worden voor het gehele gezin.