Afbeelding

Zonnebloem Mariahout wandelt in de Warande

Algemeen

Mariahout - De Zonnebloem afdeling Mariahout had geen betere dag kunnen uitkiezen voor een wandeling in stadspark de Warande in Helmond. Woensdag 20 april was namelijk een zeldzaam mooie, zonnige en warme lentedag.

Met drieëntwintig gasten en vrijwilligers werd er heerlijk geslenterd over de goed begaanbare paden. Er werd natuurlijk even stilgestaan bij het eiland waar in de grafkelder leden van de familie Wesselman en aanverwanten begraven liggen. Daarna ging het langs de nesten van de roeken- en reigerkolonie. Indrukwekkend om te zien hoe de vogels daar hoog in de bomen samenleven. Na het laatste stuk door de bostuin, ging het richting terras. Iedereen werd verwend met een kopje koffie of thee met een overheerlijk stuk appelgebak. Voor de echte snoepers zelfs met slagroom. Daar met zijn allen in het zonnetje was het goed uit te houden. Maar na een uurtje ging het gezelschap toch langzaam richting het dierenpark en langs de volières terug naar de auto’s, om in de gure dagen daarna nog te kunnen nagenieten van die ontspannen uurtjes samen.

Tot 25 mei. Want dan gaat de afdeling een dagje met de bus toeren door het Brabantse en Limburgse landschap, afgewisseld met tussenstops om de inwendige mens te versterken.