Afbeelding

Fietste Mee voor het goede doel

Algemeen

Beek en Donk – Wethouder Van Zeeland geeft op 16 mei, 2e Pinksterdag, het startsein voor de 27ste Fietste Meetocht. Het is vooral een gezellige fietstocht van ongeveer 35 km met drie rustmomenten, waarbij telkens iets te drinken wordt aangeboden. Deze fietstocht start tussen 11.00 en 13.00 uur bij de blokhut van de Scouting aan de IJsweg (achter de vroegere basisschool De Raagten). Het inschrijfbedrag bedraagt €3,00. Kinderen onder 12 jaar mogen gratis meefietsen met hun ouders.

Deze fietstocht wordt georganiseerd door de Stichting Goede Doelen Laarbeek. Deze is twee jaar geleden opgericht door het St. Leonardusgilde en Scouting Beek en Donk. De opbrengst is dit jaar bestemd voor een project in Namibië. Dit project is aangevraagd door Pater Martin v/d Avoird, lid van de congregatie van de Paters Oblaten, die vroeger in Beek en Donk een klooster hadden.

Pater Martin is in mei 1969 vertrokken naar de missie en werkt nu al 47 jaar als missionaris in Namibië. Op dit moment bestuurt hij twee parochies in Witkrans en Cambridge, twee plaatsen die ruim 100 km van elkaar liggen. Daar is ook een grote school bij. Ruim 200 kinderen, die erg ver van school wonen, verblijven in een hostel (pensionaat) en gaan alleen maar tijdens de vakanties naar huis. Vooral in de koude woestijnnachten in de maanden juli, augustus en september is daar behoefte aan warme dekens. Martin zou die graag willen aanschaffen, maar hij heeft hiervoor geen geld. En daarom wil de Stichting Goede Doelen Laarbeek hem hierbij financieel ondersteunen. Voor dit doel houden ze ook een loterij en zowel voor, tijdens als na de fietstocht kunt u loten kopen voor 50 cent per stuk. De trekking vindt plaats na afloop van de fietstocht om 16.00 uur bij de finish op het terrein van de Scouting onder toeziend oog van Wethouder van Zeeland.

Men gaat wandelen of fietsen om te genieten van de natuur, maar ook omdat bewegen erg positief is voor de gezondheid. Door deel te nemen aan deze Fietste Meetocht ondersteunt u tevens een project voor een goed doel in een ontwikkelingsland. Daarom nodigt de organisatie u van harte uit om aan deze fietstocht deel te nemen.