Afbeelding

Geldinzameling Cendra voor ALS

Algemeen

Aarle-Rixtel -Zelfs de weergoden hielpen de vrijwilligers van Cendra om geld in te zamelen voor de spierziekte ALS. Er was regen en mogelijk sneeuw voorspeld, maar het geluk was hen goed gezind en deze dag bleef grotendeels droog. Het idee kwam uit de meidengroep om een vrijwilligster, van wie haar man aan deze ziekte is overleden, te helpen om meer bekendheid te geven aan deze ziekte.

De uitvoering kwam in handen van Wendela Bevers, die met hulp van haar zus en vrienden en samen met alle betrokkenen en vrijwilligers op pad zijn gegaan om er een fantastische bijeenkomst van te maken. Gek werden ze van de telefoontjes en mailtjes, maar vastberaden gingen ze voor hun doel. Er waren heuse marktkraampjes en spelletjes zoals envelop trekken en muntvissen. Voor de sportievelingen waren er een sponsorloop en een fietstocht. Door middel van gesprekken en folders hebben ze informatie verstrekt over de ziekte.

ALS is een van de meest ernstige en invaliderende aandoening van het zenuwstelsel na de eerste symptomen is de gemiddelde levensverwachting 3 tot 5 jaar. Alle artikelen op de kramen en de te winnen prijzen waren gesponsord door Laarbeekse ondernemers waarvoor zij ze ontzettend bedanken, mede de mensen die wilden parkeren bij ontmoetingscentrum De Dreef danken zij voor het begrip dat zij elders moesten parkeren. Met koffie en gebak was het een drukbezochte dag, welke een bedrag ver boven de €500,00 heeft opgeleverd. Dit bedrag wordt ter beschikking gesteld aan de stichting ALS voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte.

Al met al was het voor het bestuur een niet te evenaren dag en zijn ze trots op het behaalde resultaat. Bekijk alle foto’s op www.cendra.net.