SplasH!! botenparade

Algemeen

Beek en Donk – Meedoen aan de allereerste editie van de botenparade, welke op zondag 26 juni in de zuid-Willemsvaart wordt gehouden, is eenvoudiger dan menigeen wellicht denkt. Enige voorwaarde voor dit Juni Watermaand evenement is namelijk de aanwezigheid van een vaartuig dat blijft drijven en kan varen. De aandrijving mag gemotoriseerd zijn of kan handmatig gebeuren. De organisatie is in handen van de Teugelders van Ganzendonck. Aanmelden kan via www.teugelders.nl.

De bedoeling is dat er door het kanaal tussen sluis 6 en de Beekse brug in Beek en Donk tijdens de bewuste zondag een lange stoet van rubberboten, kano’s, badkuipen, surfplanken, kartonnen boten, roeiboten, waterfietsen, plezierboten, speedboten, vlotten, luchtbedden, zwembanden en vaartuigen gemaakt van allerlei andere materialen vaart. De vaartuigen en de deelnemers moeten uiteraard ludiek zijn aangekleed. Dit kan, net zoals bij de carnavalsoptocht, groots en uitgebreid (denk aan de optochtwagens), maar ook klein (denk aan individuele deelnemers en groepen). De botenparade legt met hele lage snelheid, aangegeven door de organisatie, het parcours af. Er zijn ludieke prijzen te winnen in 2 categorieën: gemotoriseerd en niet gemotoriseerd.

Ook voor publiek

Het zomerse evenement SplasH!! is er niet alleen voor de deelnemers van de botenparade. Op zaterdagavond 25 juni is de kade van het kanaal aan de Dijkstraat (bij de Beekse brug) vanaf 20.00 uur het tropische toneel van een gezellige muzikale avond. De band ‘Five4you’ strooit die avond met vele bekende hits in de feesttent en daaromheen. Met een drankje en je vrienden, bekenden of familie kun je er alvast in vakantiestemming komen.

Op zondag mag iedereen zich opstellen langs het kanaal (fietspad aan de zijde van het dorp) om te genieten van alles wat er vanaf 14.00 uur langskomt tijdens de botenparade. In- en rond het kanaal bij de feesttent is er die dag van alles te beleven wat met water te maken heeft. Ook voor de kinderen zijn er diverse activiteiten. De toegang bij alle SplasH!! activiteiten en het deelnemen aan de botenparade is helemaal gratis.