Cursusgroep Sportleider 2 Badminton met daarin Marieke, Wendy, Monika en Ton
Cursusgroep Sportleider 2 Badminton met daarin Marieke, Wendy, Monika en Ton

Jeugdtrainers in opleiding bij BC Mixed

Sportnieuws Sport

Beek en Donk – 4 jeugdbegeleiders van badmintonclub Mixed zijn op 10 september gestart met de cursus Sportleider 2 Badminton. Deze cursus wordt verzorgd door Badminton Nederland onder de vlag van NOC-NSF. In totaal zijn er 11 deelnemers aan de cursus die wordt gehouden in Sporthal d'n Ekker in Beek en Donk. Op 4 februari 2017 is de afsluitende examendag.

Het aantal jeugdleden bij BC Mixed is de laatste jaren weer flink toegenomen. Op dit moment sporten er iedere vrijdagavond zo'n 70 kinderen in verschillende leeftijdsklassen en groepen. Hiervoor heeft de vereniging op dit moment 15 vrijwilligers die als jeugdbegeleider iedere week de trainingen verzorgen. Ze worden hierbij ondersteund door Marlie Fransen die een prachtig naslagwerk heeft opgesteld. Om richting de toekomst het niveau van de trainingen op een nog hoger niveau te krijgen zijn nu 4 jeugdbegeleiders gestart met de cursus Sportleider 2 Badminton. In deze cursus leren de deelnemers om zelfstandig op een gestructureerde manier trainingen en andere activiteiten te verzorgen. Uiteraard allemaal gericht op badminton.

Alle niveaus
De 4 begeleiders die nu de cursus volgen geven op dit moment al training. Marieke van Turnhout ontfermt zich al jaren over de jongste kinderen. Daar voelt ze zich prettig bij en dat doet ze erg goed. Tijdens de eerste cursusdag was dat ook al opgevallen bij de trainer. Als de kinderen doorstromen dan komen ze in de groep van Wendy Verbrugge terecht. Wendy heeft van deze 4 begeleiders de meeste ervaring. In de volgende groep krijgen de kinderen les van Monika Slaets. Vanwege de leeftijd en niveau van de kinderen spelen zij in het tweede trainingsuur. De oudste jeugd wordt onder andere getraind door Ton Slaets. De competitieteams 1 tot en met 3 vallen onder zijn hoede. Hiermee heeft de vereniging over 4 maanden op ieder niveau een gediplomeerde trainer in de groepen. Uiteraard kan de kennis die door deze trainers is opgedaan weer worden doorgegeven aan de andere jeugdbegeleiders.

Extra training jeugdspelers
Tijdens de cursus worden in het praktijkgedeelte korte trainingen verzorgd door de deelnemers. BC Mixed heeft hiervoor enkele jeugdleden bereid gevonden om die trainingen te volgen. De cursisten kunnen hiermee direct in de praktijk oefenen. En de kinderen kunnen gratis extra training volgen. Op de afsluitende examendag moet iedere cursist zelfstandig een volledige training geven aan een groep jeugdspelers. Hopelijk heeft BC Mixed na die dag 4 kersverse SL2 jeugdtrainers.