De overblijfmedewerkers. Helemaal rechts Anja van Stam, overblijfcoördinator
De overblijfmedewerkers. Helemaal rechts Anja van Stam, overblijfcoördinator

25 jaar overblijfgroep Brukelum

Algemeen Jongeren

Aarle-Rixtel - Afgelopen maandag was het feest op Eenbes basisschool Brukelum: de overblijfgroep bestond maar liefst 25 jaar. Alle reden voor een feestje! Natuurlijk werd er door de bijna 200 leerlingen gezongen voor de overblijfmedewerkers die dagelijks met veel plezier de kinderen opvangen die op school blijven eten. Ook werden de medewerkers verwend met een bloemetje en een attentie van de ouderraad en het team als bedankje voor de jarenlange samenwerking.

En wie jarig is trakteert … dus alle kinderen waren uitgenodigd om deze dag op school te blijven eten. Dat werd een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. Na afloop werden de overblijfmedewerkers spontaan gefeliciteerd en uitbundig bedankt door de kinderen.

Aan het eind van de dag volgde een extra verrassing. De overblijfgroep trakteerde iedereen op een muntje van Gabzz ijssalon om na schooltijd nog een lekker ijsje te kunnen halen. Met de heerlijke temperaturen van deze week een schot in de roos!

Anja van Stam, overblijfcoördinator, vertelt blij te zijn met dit jubileum. "De overblijfmedewerkers werken graag met de kinderen en sluiten daarbij zoveel mogelijk aan bij de gebruiken van school. Zo is het team afgelopen jaar getraind in de aanpak van Sociaal Sterke Groep – Prettig omgaan met elkaar. Binnenkort krijgen wij ook een training zodat tijdens de overblijf op dezelfde manier omgegaan wordt met conflicten. Het is belangrijk voor kinderen dat er tijdens en buiten de les dezelfde regels gelden. Maar ... we gaan nu eerst nagenieten van een geweldig feest", aldus Anja.


Afbeelding
Afbeelding