Kinderboekenweek 'Voor altijd jong!'

Algemeen Jongeren

Beek en Donk - De Kinderboekenweek is dit jaar van woensdag 5 tot en met zondag 16 oktober. Het thema is 'Voor altijd jong!' en opa's en oma's staan centraal. De Kinderboekenweek is een mooie gelegenheid om naar de bibliotheek te gaan. Twaalf dagen lang staat bij Bibliotheek De Lage Beemden de Kinderboekenweek centraal.

Maak een boekenlegger
Kinderen uit de gemeenten Gemert-Bakel, Laarbeek en Boekel kunnen in de bibliotheek een formulier ophalen en deelnemen aan de wedstrijd 'Maak een boekenlegger'. Van de mooiste boekenlegger worden tientallen meeneemexemplaren geprint, die na de Kinderboekenweek in alle bibliotheken van De Lage Beemden liggen.

Poppenkastvoorstelling 'Opa is de baas!'
Op dinsdag 11 oktober is Opa de baas in Bibliotheek Beek en Donk. Speciaal voor de Kinderboekenweek speelt Frank Peters uit Mill de voorstelling 'Opa is de baas!'. De voorstelling is gratis en begint om 16.00 uur. Alle kinderen van 3 tot 9 jaar zijn van harte welkom en natuurlijk mogen je opa en/of oma ook mee!

In de voorstellingen van Frank Peters speelt Jan Klaassen altijd de hoofdrol. Deze keer is dat een beetje anders. In de poppenkastbibliotheek waar Jan zijn boeken haalt, verdwijnen steeds boeken. Directeur Boekworm snapt er helemaal niets van en roept de hulp in van agent Snuf. Is het Boris Boef, de oude dame mevrouw Zuinigies of de sluwe Kweetniks die de boeken stelen? Opa, die toevallig op bezoek is bij Jan Klaassen en vreselijk nieuwsgierig is, ziet alles, hoort alles en komt met de oplossing. Maar voordat het zover is, hebben Jan en Opa heel wat spannende avonturen beleefd…