Afbeelding

Running Team Laarbeek op weg naar Roparun 2017

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Het Runningteam Laarbeek neemt tijdens de Pinksterdagen van 2017 voor de 10de keer deel aan de Roparun en ook dit jaar wordt weer gekozen voor het traject Hamburg - Rotterdam. Uiteraard is het lopen van dit traject van 564 km niet het hoofddoel van het 27-koppige team.

Met hun inspanningen willen ze zoveel mogelijk geld in te zamelen voor stichting Roparun. Deze stichting haalt geld op en besteed geld aan doelen die zich bezighouden met patiënten die feitelijk uitbehandeld zijn voor kanker, de zogenaamde palliatieve zorg. 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'.

Feitelijk betekend dit dat er kwaliteit van leven aan de laatste dagen wordt toegevoegd. Hierdoor komt het meeste geld terecht bij bijvoorbeeld een hospice, inloophuizen zoals de Cirkel in Helmond, het mogelijk maken van een vakantieweek, maar ook bij ziekenhuizen voor hoofdkoelers en onderzoek om patiënten met langdurige behandelingen weer smaak aan het eten te geven. De noodzaak van dit werk behoeft geen toelichting. Stichting Roparun is een kleine organisatie zonder dure bestuurders, kostbare mediaconnecties, hoge spaartegoeden en met korte lijnen naar de plaatsen waar het geld nodig is. Het Runningteam Laarbeek probeert op veel manieren geld bij elkaar te halen. In 2016 was dat €20.000. Dat gebeurt door bedrijfs- en private sponsoring. Maar ook door allerlei activiteiten, zoals door de verkoop van loten en zelf gebakken wafels.

In de weken voorafgaand aan Kerst zijn ze door Tuincentrum de Biezen in de gelegenheid gesteld om op zaterdag en zondag bij hen wafels te bakken en te verkopen. U kunt dan gelijk met de kerstinkopen het goede doel steunen. Op zaterdag 19 november zijn ze er voor het eerst. Daarnaast nemen ze deel aan vlooienmarkten waarvoor u uw overbodige, maar goede spullen, bij hen kwijt kunt.

Op 5 mei is er in Beek en Donk een evenement rondom de bevrijding. Het Runningteam gaat daarvoor het bevrijdingsvuur in Wageningen ophalen. Ook organiseert het Runningteam in Beek en Donk en indien mogelijk ook de andere kernen van Laarbeek een Bootcamp voor groep 8 van de basisscholen. Tot slot is er een sponsordiner op 8 april 2017 in het Bavaria Brouwerijcafé in Lieshout. Voor een bedrag van €65,00 krijgt u een avondvullend programma met een meergangen menu, waarbij u ook dit goede doel steunt. Kaarten voor dit diner passen goed als Sinterklaas of Kerstcadeau. U kunt ze bestellen via organisatie@runningteamlaarbeek.nl. Via dat mailadres kunt u ook alle vragen stellen. Het Runningteam Laarbeek is erg actief voor het goede doel.

Via www.runningteamlaarbeek.nl kunt u nog meer informatie vinden en lezen hoe u het team financieel kunt steunen. Zij houden u ook via De MooiLaarbeekKrant op de hoogte van hun activiteiten. Graag zien zij u de komende weken bij hun wafelkraam bij Tuincentrum De Biezen in Beek en Donk.