Sjaak en Annemarie boerenbruidspaar van Raopersgat

Algemeen Carnaval

Lieshout – Iets na de klok van tienen, op zaterdagavond 12 november, heeft de Commissie Boerenbruiloft Raopersgat het nieuwe boerenbruidspaar van 2017 bekendgemaakt.

Onder de klanken van een bekend deuntje uit de Efteling - dat je de hele avond niet meer kwijtraakte - kwam een vermomd gezelschap vanuit de zaal het podium op. Na een professionele presentatie van Anja van den Elsen met ondersteuning van beeldmateriaal over de vakantiebelevenissen van het boerenpaar, bleek uiteindelijk dat het boerenpaar schitterde van afwezigheid omdat ze op dat moment nog in het vliegtuig zaten op weg naar huis. Het zijn Sjaak Broekman en Annemarie Rechters uit de Vogelenzang. Hun getuigen die op het podium werden onthuld zijn Manus van Loen en Marie Teepen.

Het boerenpaar heeft als hobby bergbeklimmen. (1e hint: ze hingen aan een zijden draadje) Hun getuigen zijn in 1980 boerenbruidspaar geweest en de bruid volgde dokter van Loen als huisarts op (2e hint: 2e generatie). De boerin speelt schuiftrombone (3e hint: laat ze maar schuiven). De boer is deels huisman en deels werkt hij bij de bodemsanering (4e hint: hij maakt aardig schoon). De boer en boerin ontmoetten elkaar bij 'CharlesMagne' in Nijmegen (5e hint: ze ontmoetten elkaar bij Karel). Zij zijn nu onderweg naar huis van vakantie (5e hint: Oost West, Thuis Best….)

In januari wordt het boerenpaar onder toezicht van de bewoners van verzorgingshuis Franciscushof onderworpen aan een aantal beproevingen. Als zij die goed doorstaan gaan de boer en boerin die avond verloven en op donderdag voor carnaval gaan zij in ondertrouw. ?Het onecht huwelijk wordt op maandag 27 februari 2017 in de feestelijk ingerichte grote zaal van het Raopershuis aan het Grotenhof voltrokken en aansluitend op ludieke wijze ingezegend. De bruiloftsceremonie is openbaar en voor iedereen gratis toegankelijk.