Jeugdvendeliers Stijn van Vegchel (l) en Bas van Pelt (r)
Jeugdvendeliers Stijn van Vegchel (l) en Bas van Pelt (r)

Sint Servatius Gilde Lieshout meester in het vendelen

Algemeen Algemeen

Lieshout - zondag 22 januari werd De gildedag van Vlierden werd zondag 22 januari in Aarle-Rixel overgedaan. Op zondag 12 juni 2016 werd in Vlierden de kring gildedag gehouden. Alles ging goed tot na de optocht, tijdens de massale opmars begon het te regenen.

De opmars die altijd weer veel bekijks trekt, kon nog worden afgewerkt, al waren de Gildebroeders, en de aanwezigen flink nat geworden. Echter, toen er met de wedstrijden moest worden begonnen, kwam het water met bakken naar beneden. Het duurde niet lang, het water liep de tent in en in een oogwenk stond er 10 cm water in de tent. Dus alles werd afgelast. Een paar maanden later werd er weer een datum geprikt, maar ook toen viel alles in het water.

Zodoende werd er uitgeweken naar Aarle-Rixel waar het trommen en vendelen in Sporthal De Dreef werd gehouden. Lieshout was weer oppermachtig wat betreft het vendelen, de broeders wisten dan ook verschillende prijzen te behalen.

Uitslagen: Groep van 4 of 5 Personen 1e prijs, Individueel Klasse A Willem van Pelt 2e prijs, Individueel Klasse C Peter vd Burgt 1e prijs, Individueel Klasse C Maarten Engels 3e prijs, Individueel Klasse jeugd tot 12 jaar Stijn van Vegchel 2e prijs, Individueel Klasse jeugd tot 12 jaar Bas van Pelt 3e prijs.

Het bestuur is trots op de vendeliers maar ook op Ad Donkers, die deze vendeliers heeft opgeleid. Heren proficiat.