Afbeelding

Café-Zaal De Tapperij dicht bij titelprolongatie

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - TGV Aben & Slag Advocaten dendert door in de B-klasse. In een rechtstreekse confrontatie met koploper DK Garagebedrijf werd dit spannende onderonsje in Aben & Slag-voordeel beslist.

Belangrijke man aan Aben & Slag kant was als zo vaak E. van den Heuvel, die driemaal toesloeg. DK Garagebedrijf bood flink weerstand en wilde koste wat kost deze wedstrijd niet verliezen maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen de grote titelfavoriet. In de slotfase bracht T. van Oort de spanning nog terug met de 2-3; de aansluitingstreffer bood nog hoop in het DK-kamp. Aben & Slag moest alle zeilen bijzetten getuige de twee groene prenten in de slotfase, maar ze tilden de 3 punten over de streep waarmee het de nummer 1-positie overnam.

Diezelfde positie is in de A-klasse al een hele tijd lang in het bezit van Café-Zaal de Tapperij. In het onderonsje met de rode lantaarndrager FC van de Burgt wilde het een voorschot op de titel gaan nemen, maar het kwam na 5 minuten spelen plots op een achterstand te staan. FC van de Burgt strijdt nog steeds om lijfsbehoud dus wilde in dit duel de huid zo duur mogelijk verkopen, koploper of niet als tegenstander. De 1-0 achterstand was wel het teken voor De Tapperij om even gas bij te geven en dat deed het dan ook. FC van de Burgt spartelde tegen maar kon niet voorkomen dat de Tapperij uitliep naar een 7-3 overwinning, waarmee het nu nog één zege nodig heeft om de titel wederom binnen te slepen.

In diezelfde klasse stabiliseerde 1.FC Geerts haar keurige 3e plek in de rangschikking. Het versloeg Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt met 3-1. Helaas voor Sevenmiles.nl die dit duel inging met het doel zichzelf definitief in veilige haven te spelen. Ondanks de 6 punten voorsprong op de nummer laatst zweeft het degradatiespook nog steeds een beetje rond. Voor 1.FC Geerts is dit seizoen prima verlopen en mag het trots zijn op de huidige 3e plek, welke waarschijnlijk ook na 21 speelrondes belegd gaat worden. In dit duel werden de doelpunten netjes verdeeld over het gehele duel. Een clean-sheet zat er niet in voor 1.FC Geerts omdat J. Hanegraaf het net voor Sevenmiles in de slotfase van het duel nog wist te vinden.

Danny Megens Keurslagerij en Heesakkers Administratie & Advieskantoor deelden de punten. Het verschil tussen beide middenmoters blijft daarmee 5 punten. De Keurslagerij kijkt nog een klein beetje angstvallig naar beneden maar het gat van 7 punten zou voldoende moeten zijn om het plekje in de A-klasse te behouden. Overigens was de keurslager zelf vandaag op schot. Met scherp wist D. Megens twee goals binnen te schieten. En dat nadat Heesakkers een prima 3-1 voorsprong had bereikt, mede door een puike pass van R. Slaets op N. Yahou die het beheerst afrondde. De hoogtepunten samen vormden een 3-3 eindstand. Voor Heesakkers alweer het 7e gelijke spel dit seizoen.

De B-klasse kende deze avond nog een heus kelderduel. De nummer laatst, Café Thuis, trof in FC Avondrood de nummer een na laatst. FC Avondrood hoopte tegen haar lotgenoot de slechte reeks eindelijk te doorbreken en minimaal een punt aan dit duel over te houden. B. van der Kruissen gaf de supporters ook direct een moment om te juichen, nadat hij FC Avondrood op voorsprong schoot. Café Thuis liet het er niet bij zitten en wist met flinke arbeid de gelijkmaker te forceren. C. Verhoeven gelukte het 9 minuten voor tijd om de voorsprong, en wat later bleek de winnende treffer, binnen te schieten. Zodoende werd de laatste plek in de B-klasse overgedragen aan FC Avondrood en mag Café Thuis dromen van een prettig slot van deze jaargang.