Afbeelding

BrabantTent wint weer eens

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Met een duel tussen BrabantTent en FC Avondrood opende de WAC-avond met de twee teams die sinds oktober geen zege meer wisten te boeken. Dit beloofde dus een pittig duel te worden met twee teams die maar wat graag de smaak van 3 punten wilden proeven.

BrabantTent was het meest gretig in de beginfase en opende sterk. Na 6 minuten stond het met 2-0 op voorsprong. FC Avondrood knokte zich rap terug tot een 2-2 stand. Ditmaal was BrabantTent er alles aan gelegen om niet weer in dezelfde fout te trappen als zo vaak dit seizoen. Nu nam het rigoureus afstand van de opponent en mede dankzij twee treffers van B. van den Bergh won het, eindelijk, weer eens: 6-3. FC Avondrood zag de achterstand op BrabantTent daarmee groeien naar 4 punten.

De runner-up in de B-klasse, Aben & Slag Advocaten, kende een onderonsje met de nummer 4, Meulensteen/van Lieshout. Het werd een interessant potje zaalvoetbal. Ondanks twee keer op achterstand te geraken retourneerde Meulensteen beide keren en met de slotfase in aantocht leek een punt zeker haalbaar voor de blauw-witten. Desondanks was het E. Nooijen die de glazen van Meulensteen ingooide. Hij trof ten tweede male doel, waarna Aben & Slag direct nog een slag toediende aan Meulensteen. De 4-2 was te veel van het goede. Aben & Slag nadert de koploper nu tot op 3 punten.

De nummer 2 in de A-klasse deed ook wat het moest doen. Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs versloeg de nummer 3, 1.FC Geerts met 5-3. Lindeboom nam na een dikke tien minuten de voorsprong, welke het al rap wist uit te breiden. Het leek daarmee 1.FC Geerts te pakken te hebben, maar sluipmoordenaar B. Kluijtmans trof plots doel, waarmee de wedstrijd kantelde. Binnen no time stond het 3-2 in het voordeel van 1.FC Geerts. Wat een ommekeer! Lindeboom zette nogmaals aan en broerlief T. Kluijtmans herstelde de orde. Beide 'Kluijtjes' troffen tweemaal doel, maar Lindeboom had deze avond meer doelpuntenmakers in de gelederen: 5-3.

Onderin de A-klasse dreigt het langzaam maar zeker heel spannend te worden. Met de clash tussen Rijwielhandel van den Berg en Danny Megens Keurslagerij kon zelfs laatstgenoemde meegetrokken worden in de degradatiestrijd, mocht de Rijwielhandel de 3 punten pakken. De Keurslagerij had halverwege met 3-1 de leiding genomen. Er werd dapper gestreden door de Rijwielhandel en een voorsprong van 5-4 werd uiteindelijk bereikt. Het was niet voldoende doordat T. van Mechelen namens de Keurslagerij vlak voor tijd het net wist te vinden: 5-5. Daarmee blijft het gat tussen beide ploegen 4 punten.

Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt trof in Heesakkers Administratie & Advieskantoor een gevaarlijke tegenstander en de beginfase van het duel liet dit ook wel zien. Topscorers A. Yahou en R. Slaets lieten hun visitekaartje achter. Maar Sevenmiles toonde veerkracht en karakter en knokte zich terug naar een 2-2 gelijke stand. Het duel groeide uit tot een boeiend schouwspel waarin de spanning hoogtij vierde. Sevenmiles wilde koste wat het kost deze pot winnen om wat meer lucht te verkrijgen in de degradatiestrijd en Heesakkers wilde tot op één punt komen van de nummer 3, 1.FC Geerts. Er werd gestreden en men leek toch af te stevenen op een puntendeling totdat W. Vaessen één van zijn unieke momenten had en werkelijk waar in het laatste fluitsignaal doel trof. Ontlading alom bij Sevenmiles, hevige teleurstelling aan de zijde van Heesakkers.