Kimberly Loos (archieffoto)
Kimberly Loos (archieffoto)

Pech op NK voor Kimberly Loos

Sportnieuws Sport

Mariahout - De Nederlandse Kampioenschappen springen voor paarden werden afgelopen weekend gehouden in Ermelo. Kimberly Loos uit Mariahout nam hieraan deel met haar beide paarden.

Op vrijdag 24 maart stond de klasse B op het programma. Kimberly begon goed aan het kampioenschap door met haar paard Minerva AEG een nette foutloze ronde te rijden. Ze kreeg 77,50 punten voor de stijl en stond hiermee op een voorlopige 4e plaats. Helaas viel er een balk in de barrage en eindigde ze op een 16e plaats.

Op zaterdag ging Kimberly van start met Katinka, het paard waarmee ze onlangs Brabants Kampioen werd en een rubriek won op Indoor Brabant. Ook met Katinka reed Kimberly een foutloze ronde en mocht ze door naar de barrage. Doordat ze als eerste een foutloos parcour had gesprongen in het basis parcour, moest ze als eerste starten in de barrage. Om het NK te winnen moesten er natuurlijk risico's worden genomen, zeker wanneer je als eerste een snelle tijd moet neerzetten. Kimberly zette weliswaar een snelle tijd neer, maar helaas viel ook hier een balk in de barrage. Hierdoor eindigde ze op een 12e plaats.

Kimberly focust zich nu weer op het outdoor seizoen wat vanaf april van start gaat.