Wethouder Joan Briels
Wethouder Joan Briels Foto: Joost Duppen

Wethouders Briels en Buter halen ideeën op in vier kernen Laarbeek

Algemeen Gemeente

Laarbeek - Op zaterdag 15 april trekken ambassadeurs van het gemeentelijke programma Laarbeek Energiek, onder wie wethouders Joan Briels en Greet Buter, de vier kernen van Laarbeek in. Op vier locaties gaan ze met inwoners in gesprek over ideeën die Laarbeek verduurzamen. De actie maakt deel uit van de campagne Jouw Idee voor het Laarbeek van Morgen: de gemeente heeft een pot met 150.000 euro beschikbaar voor goede duurzame ideeën.

Zaterdagmiddag
Het team van Laarbeek Energiek gaat één voor één de vier kernen af; hieronder de planning van aankomende zaterdagmiddag. Ze zijn duidelijk zichtbaar als team Laarbeek Energiek. Naast de gesprekken die plaatsvinden, worden leuke gadgets uitgedeeld. Er is een mooie prijs te winnen voor mensen die met de gadget op de foto gaan en deze delen op de Facebook-pagina van het programma Laarbeek Energiek.

De planning:
12:00 uur – 13:00 uur Aarle-RixtelLocatie: Kerkplein
13:15 uur – 14:15 uur Lieshout
Locatie: Jumbo in de Dorpsstraat
14:30 uur – 15:30 uur Mariahout
Locatie: Jumbo in de Mariastraat
15:45 uur – 16:45 uur Beek en Donk
Locatie: het Piet van Thielplein

Dragon's Den: juryleden beslissen
De campagne werkt toe naar woensdag 21 juni. Die avond is er een Dragon's Den, een concept dat is overgewaaid uit Japan. Vijf gerenommeerde juryleden beoordelen dan in het Dorpshuis in Lieshout de ideeën die op dat moment worden gepresenteerd. In welke ideeën gaat de gemeente investeren? Er is maximaal 150.000 euro beschikbaar. Iedereen mag ideeën indienen via www.laarbeekenergiek.nl; enige voorwaarde is dat de samenleving in Laarbeek uiteindelijk profiteert van de investering. Wethouder Joan Briels: "Als lokale overheid willen wij graag ons steentje bijdragen aan de wereld van morgen. Krachtige ideeën zijn origineel, haalbaar en dragen écht bij aan een Duurzamer Laarbeek. Daarnaast ben je kansrijk als je een bevlogen team hebt. Wij zijn erg benieuwd naar de creativiteit!"

Wethouder Greet Buter