Afbeelding

Vier VVV-steunpunten in Laarbeek geopend

NULL

Vier VVV-steunpunten in Laarbeek geopend


Mariahout - In elke kern van Laarbeek is onlangs een VVV-punt gerealiseerd voor het verschaffen van informatie aan - met name - toeristen. Wethouder Joan Briels onthulde afgelopen zaterdag de VVV-steunpunten door in De Pelgrim in Mariahout het scherm - van de informatievoorziening die daar staat - te onthullen.

Promotie

De voorzitter van de VVV (Vereniging voor VreemdelingenVerkeer) Laarbeek, Chris de Hoog, refereerde aan de snelle totstandkoming van de stichting. Deze werd opgericht op 5 juli van dit jaar. “In samenwerking met de gemeente is een lijst opgesteld van ondernemers, die mee zouden kunnen helpen aan en baat hebben bij de promotie van het toerisme in ons dorp.”

Eén van de bestuurders van VVV Laarbeek heeft zitting in de Stichting Peelpromotie, een overkoepelende organisatie voor toerisme in onze landstreek. De gemeente Laarbeek subsidieert de stichting VVV Laarbeek. Daarvoor wordt via de al genoemde stichting Peelpromotie een gedeelte afgedragen aan de landelijke VVV, die een website in de lucht houdt en actualiseert. De Laarbeekse afdeling heeft een deel van de subsidie gebruikt voor het realiseren van een viertal infopunten met touchscreens, die de toegankelijkheid tot de database aanmerkelijk verbeteren.

Steun van en voor ondernemers
VVV Laarbeek heeft 25 ondernemers gevonden, die zich samen met de stichting voor dit project willen inzetten. Eén van de projectonderdelen wordt een evenementenkalender, die op de website verschijnt. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de bewegwijzering naar de vier informatiepunten in de gemeente. De vier punten vind je in Aarle-Rixtel in Mariëngaarde, in Beek en Donk bij eethuis De Donck, in Lieshout kan men terecht in het Bavaria Brouwerij Café en in Mariahout bij restaurant De Pelgrim. Briels refereerde in zijn openingswoordje aan het feit, dat commitment vanuit de horeca belangrijk is geweest bij het besluit om vanuit de gemeente een subsidie te verstrekken. “Want daar doen we het zeer zeker ook voor”, benadrukte de wethouder, “dan is deze subsidie welbesteed en levert het Laarbeek een heleboel op.”

Profiteren van aandacht voor toerisme
Daarna werd het doek, dat de folderuitstalling en het touchscreen bedekte, weggetrokken en was wethouder Briels meteen al direct in staat uit te zoeken, waar in de omgeving overnacht kon worden. Voor de smartphone is de VVV-app beschikbaar, waar dezelfde informatie beschikbaar is. De heer Wim Renders, voorzitter van de stichting Peelpromotie en ondernemer op de grens van Aarle-Rixtel en Gemert-Bakel, roemde de voortrekkersrol van voormalig wethouder Wilma Delissen. Deze heeft erg veel energie gestoken in het realiseren van een VVV in Laarbeek. “Op het moment is er veel positieve ‘roering’ in het toeristenwereldje en daar moeten wij als Laarbeek van meeprofiteren”, stelde Wim. Met een knipoog naar het motto van de VVV-app: ‘In Laarbeek is altijd iets te beleven’.